Wolf houdt zich gedeisd, maar de zorgen blijven in Nieuw-Vossemeer - Omroep Brabant
Video

Wolf houdt zich gedeisd, maar de zorgen blijven in Nieuw-Vossemeer

1 december 2021 om 20:11 • Aangepast 2 december 2021 om 10:05
nl
De wolf in Nieuw-Vossemeer houdt zich al dagen gedeisd. Toch zijn de zorgen over een nieuwe aanval niet verdwenen. “Het is reëel dat dit niet de laatste keer is geweest”, zegt Anton van Meel. Hij houdt samen met zijn vader Henk schapen in het dorp.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De wolf richtte vorige week een bloedbad aan in Nieuw-Vossemeer. Veertien schapen van schapenhouder Johan van de Bosch werden door de wolf doodgebeten. Enkele dagen later sloeg de wolf opnieuw toe, ditmaal bij de schapen van Henk van Meel.

De aanvallen zorgden voor ongerustheid onder de schapenhouders. Twee keer per nacht gingen Johan en Henk daarom op pad om een oogje in het zeil te houden. “De wolf is de nacht na de aanval op onze schapen nog gezien. Daarna ontbreekt ieder spoor”, zegt Anton woensdagavond.

Dit kan betekenen dat de wolf weer is vertrokken uit het gebied. Er zijn immers geen schapen gesneuveld de afgelopen dagen. Toch zijn de schapenhouders er niet gerust op. Nog steeds gaan ze iedere nacht op pad om de boel te controleren. Wel doen ze dit nu nog een keer per nacht en niet twee keer.

Beelden van de jagende wolf in Nieuw-Vossemeer:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.