Video

Eindhovense 'anderhalf mieder'-omroeper gaat viraal in Nederland

2 december 2021 om 13:15 • Aangepast 2 december 2021 om 20:53
nl
De coronaboodschappen die sinds kort elk kwartier door de Eindhovense binnenstad schallen, houden inmiddels heel Nederland bezig. De Omroep Brabant-reportage van afgelopen maandag ging viraal. Daarna gingen tientallen mensen aan de haal met de video, wat tot meerdere (hilarische) filmpjes op Dumpert leidde.
Profielfoto van Rebecca Dijkstra
Geschreven door
Rebecca Dijkstra

Veel mensen vinden de coronaboodschappen uit de speakers maar droevig. 'Hier word je toch gillend gek van', 'net Noord-Korea', en 'belachelijk' zijn een aantal veelgehoorde reacties.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Maar de video over Peter die gek wordt van de 'coronaspeakers' was ook goed voor een hoop grappen. Veel mensen maakten er zogenaamde videofucks mee. Dat zijn video's die worden bewerkt voor een hilarisch resultaat. Een paar voorbeelden vind je hier, hier en hier.

Veel mensen moesten vooral lachen om het 'steenkolenengels' van de coronaomroeper. "Wie steej anderhalf mieders from ietsj odder", zegt de stem. Ook landelijke media gingen vervolgens aan de haal met het nieuws.

Wachten op privacy instellingen...

Gelukkig voor de bewoners van de Eindhovense binnenstad, staan de speakers inmiddels een stuk minder hard. Het hoge volume was volgens de gemeente een foutje. Maar het duurde wel drie dagen voor men daar achter kwam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.