Brabanders niet te spreken over carnaval in zomer: 'Wereld is gek geworden' - Omroep Brabant

Brabanders niet te spreken over carnaval in zomer: 'Wereld is gek geworden'

2 december 2021 om 20:00
nl
Veel Brabanders zijn niet te spreken over het idee om carnaval te verplaatsen van de winter naar de zomer. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) meent namelijk dat we moeten overwegen om onze gewoontes aan te passen als corona jaarlijks terugkeert. Het carnavalsfeest zou hier een voorbeeld van kunnen zijn. Maar niet als het aan de Brabanders ligt.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Onder meer een carnavalsartiest en de prins Carnaval van Oosterhout reageerden donderdagochtend tegenover Omroep Brabant dat carnaval in de zomer best eens zou kunnen lukken. Maar reageerders op sociale media denken daar heel anders over. Zo wordt alleen al de berichtgeving hierover niet in dank afgenomen: "Omroep Brabant schaam je diep", zo schrijft Bart.

Ook Danny is niet blij om de suggestie van een zomers carnaval te lezen. "Misschien moet je soms als redactie besluiten om echt stomme ideeën gewoon NIET te plaatsen."

"Je kunt carnaval niet verplaatsen."

Verder regent het boze reacties op Facebook, Instagram en Twitter. Veruit de meeste mensen vinden het verplaatsen van carnaval absoluut niet kunnen, omdat het een religieus feest is. Carnaval is namelijk veertig dagen voor Pasen en met het feest wordt het begin van het vasten gemarkeerd.

"Het is niet zomaar een paar dagen carnaval, het heeft met het geloof te maken, dus kan nooit of te nimmer veranderd worden", schrijft Sandra. Dat vindt Annelieke ook: "Voor de traditionele carnavalsvierder is dat niet los te zien."

"Schaf gelijk maar alles af."

Bij sommigen maakt het idee van carnaval in de zomer wat nog meer emotie los. "Serieus!!!! Heel de wereld is gek geworden, man man man", schrijft Jolanda. Ook Frank is het er niet mee eens: "De afbraak van onze cultuur wordt in sneltreinvaart voortgezet".

Wachten op privacy instellingen...

Annelies begrijpt niks van het idee: "Ze sporen echt niet tegenwoordig." En ook Marlies lijkt boos: "Ik wil nog van alles meer zeggen, maar dat doe ik uit veiligheidsoogpunt maar niet."

Joost ziet het allemaal niet meer zitten: "Ja en sinterklaas ook in de zomer. O ja, kerstmis ook maar gelijk... Weet je wat, schaf gelijk maar alles af."

We moeten eerst maar eens naar andere opties kijken, vindt Saskia: "Koek koek, gewoontes aanpassen? Zorg maar dat de zorg flink wat aandacht krijgt."

"In de zomer is dat toch allemaal veel gezelliger?"

Er zijn ook mensen die carnaval in de zomer wel zien zitten, vooral omdat het dan niet zo koud is buiten. Zo zijn Robin en Marie-Thérèse blij dat ze dan buiten niet meer hoeven te koukleumen. Ook Ralph ziet het positief in: "Meeste carnavalspakjes zijn toch meer zomers."

Remco zou graag zien dat we zo min mogelijk activiteiten in de winter hebben: "Kunnen we niet gewoon alles in de zomer plannen?" Regien had dit idee al veel eerder willen opperen: "Ik heb nooit gesnapt wat er leuk is aan carnaval in de koudste maand van 't jaar. In de zomer is dat allemaal toch veel gezelliger?"

En dan zijn er nog de mensen die er maar het beste van proberen te maken. "Alles beter dan weer niet vieren", schrijft Mandy. Jolanda is van mening dat alles went, dus ook carnaval in de zomer. Ook Sander kan zich er wel bij neerleggen: "Als de keuze zomercarnaval of geen carnaval is, dan is de keuze natuurlijk makkelijk."

LEES OOK:

Carnaval in zomer? 'Wennen, maar hebben voor grotere aanpassingen gestaan'

Carnaval in de zomer is nooit een succes geweest, blijkt uit geschiedenis

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.