112-nieuws: fietser gewond na aanrijding • Vier auto's botsen bij Helvoirt - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: fietser gewond na aanrijding • Vier auto's botsen bij Helvoirt

6 december 2021 om 06:00 • Aangepast 13 december 2021 om 16:52
nl
In dit liveblog hielden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De hoofdpunten:

  • Vier auto's botsen op N65 bij Helvoirt, weg afgesloten
  • Fietsster gewond na aanrijding met busje in Oss.
  • Politie pakt verkoper van nephorloges op.
  • Automobilist rijdt voetganger aan in Oosterhout en gaat er daarna vandoor.

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

19.42

Vier auto's botsen op N65 bij Helvoirt, weg weer vrij

Op de N65 bij Helvoirt zijn maandagavond rond halfzeven vier personenauto's en een vrachtwagen betrokken bij een botsing. De N65 werd kort afgesloten in de richting van Tilburg, maar is nu weer open.

Een moeder en haar kind zijn gewond geraakt. Ze zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen lijken niet ernstig te zijn, zegt een omstander.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
18.10

Bijna 2,5 uur vertraging op A16 vanaf Moerdijk

Op de A16 van Breda naar Rotterdam krijgt verkeer vanaf Moerdijk te maken met een vertraging van bijna 2,5 uur. De weg was bij de Drechttunnel dicht vanwege een ongeluk met een vrachtwagen. Rond tien over zes was de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
17.42

Drie verdachten aangehouden voor witwassen

De politie heeft maandagochtend in Valkenswaard drie verdachten aangehouden omdat ze worden verdacht van witwassen. Het gaat om een 21-jarige vrouw en haar ouders (51 en 53 jaar). De politie heeft ook een dure auto en spullen van dure merken, zoals een designertas, in beslag genomen. Die hebben ze mogelijk met criminele zaken verdiend.

De verdachten waren al langere tijd in beeld bij de politie, omdat hun levensstijl en dure spullen niet overeen zouden komen met hun inkomen.

 Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
17.24

Ongeluk A59 veroorzaakt vertraging

Op de A59 richting Den Bosch is bij Waalwijk-Centrum een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook is daardoor dicht. Dat zorgt rond halfzes voor een halfuur vertraging. Op de N261 richting Waalwijk staat daardoor ook een file van vier kilometer.

Wachten op privacy instellingen...
16.32

Ongeluk in Oss tussen fietsster en busje

Op het kruispunt tussen de Marchantstraat en de Gerbrandylaan in Oss is maandagmiddag een ongeluk gebeurd tussen een fietsster en een busje. De fietsster is gewond geraakt en met de ambulance meegenomen.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
16.29

Politie weet wie dodelijk slachtoffer in Oosterhout is

De politie heeft het slachtoffer dat werd doorgereden in Oosterhout kunnen identificeren. Het gaat om een 38-jarige Poolse man die in Breda verbleef. Een huisgenoot van het slachtoffer herkende hem. De politie kwam achter zijn adres, doordat het slachtoffer een huissleutel op zak had.

15.05

Vakantiehuisje in Molenschot gesloten na vondst harddrugs en vuurwapen

Burgemeester Derk Alssema heeft besloten een vakantiehuisje op recreatiepark Brabantse Weelde in Molenschot voor een halfjaar te sluiten omdat de Opiumwet is overtreden. Op 25 oktober vond de politie in het betreffende huis ongeveer 2 kilogram cocaïne en een vuurwapen. Ook werd een man aangehouden.

"Met de tijdelijke sluiting maken we een eind aan drugsoverlast vanuit deze locatie", stelt de gemeente Gilze en Rijen. "We hebben omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel."

Wachten op privacy instellingen...
13.40

RIVM waarschuwt voor nep-mail om sneltest in te plannen

Er gaat op dit moment een nep-mailbericht rond waarin mensen worden gevraagd kosteloos een afspraak voor een corona-sneltest te maken. Het bericht lijkt afkomstig van het RIVM, maar dat is niet zo.

In de e-mail staat dat een aantal mensen in de buurt besmet is geraakt met het coronavirus. Om verdere verspreiding te voorkomen, wordt de geadresseerde gevraagd kosteloos een afspraak voor een sneltest te maken door op een link in de e-mail te klikken. Daarna wordt gevraagd om de bankgegevens in te voeren. Het RIVM benadrukt dat dit geen officieel bericht van het RIVM is.

Wachten op privacy instellingen...
13.35

Verkoper van nephorloges gepakt

Surveillerende agenten zagen zondag een verdachte situatie op de Prof. Veltmanweg in Waalwijk. Twee personen hielden zich verdacht op in een auto. Toen de agenten een kijkje namen, bleek dat de bestuurder probeerde een aantal namaak-horloges te verkopen.

In de auto vonden de agenten 22 horloges, zo maakte de politie maandag bekend. De klokjes zijn in beslag genomen. De man werd meegenomen naar het bureau en mocht uiteindelijk met een boete van 350 euro op zak weer naar huis.

Wachten op privacy instellingen...
13.25

Stel uit Tilburg aangehouden voor witwassen

De politie heeft een stel uit Tilburg aangehouden voor witwassen. De 33-jarige vrouw en haar 40-jarige partner hadden een onverklaarbare hoeveelheid geld in bezit. De twee waren al enige tijd in beeld bij de politie, omdat hun levensstijl niet overeenkwam met hun inkomen en ze tienduizenden euro’s op een bankrekening stortten. Dit maakte de politie maandag bekend.

De verdachten werden donderdag al aangehouden. Ook is hun huis in Tilburg-Noord toen doorzocht. Daar werd een contant geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s gevonden. Het geld en twee auto’s zijn in beslag genomen.

Aan de Ringbaan-Oost doorzocht de politie ook een bedrijfspand van de verdachten. Daar werden grote hoeveelheden hard- en softdrugs ontdekt. De twee zijn gehoord en daarna in vrijheid gesteld in afwachting van verder onderzoek.

De afgepakte auto's (foto: politie.nl).
De afgepakte auto's (foto: politie.nl).
11.55

Twee auto's botsen in Bosschenhoofd: drie gewonden

Op de Bredasebaan in Bosschenhoofd zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De auto's botsten frontaal vóór de ingang van Breda International Airport, waar momenteel onder andere een vaccinatielocatie van de GGD zit. Bij het ongeluk zijn volgens een correspondent drie mensen gewond geraakt. Zij zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het zou gaan om de beide automobilisten en om een bijrijder van een van hen.

De toedracht van het ongeval is niet bekend. Door het ongeluk was de Bredasebaan enige tijd dicht. Hierdoor ontstond er zowel op de weg als op de parkeerplaats van Breda International Airport een opstopping.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
10.00

Identiteit dodelijk slachtoffer ongeluk Oosterhout nog onbekend

Een nog onbekende man is afgelopen nacht bij een verkeersongeval op de Statendamweg overleden. Het slachtoffer was te voet en kwam in aanrijding met een auto bestuurd door een 71-jarige Oosterhoutse. De automobiliste stopte na het ongeval maar wachtte de hulpdiensten niet af en reed naar haar woning waar na zij telefonisch alarm sloeg. Zij wordt als verdachte gehoord van het verlaten van een plaats ongeval.

LEES OOK: Voetganger overleden bij aanrijding in Oosterhout

09.50

Ongeluk met een vrachtwagen op de A59 richting Den Bosch

Op de A59 bij knooppunt Hooipolder is een ongeluk gebeurd waarbij een auto en een vrachtwagen betrokken zijn. Tussen Made en knooppunt Hooipolder moeten weggebruikers daarom rekening houden met zo'n veertig minuten vertraging. Er staat volgens de ANWB zo'n vier kilometer file in de richting Den Bosch.

07.45

Code geel vanwege mist

Onder meer in onze provincie komt plaatselijk dichte mist voor met een zicht van minder dan tweehonderd meter. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven. Volgens het weerinstituut verbetert het zicht halverwege de ochtend weer. De waarschuwing geldt vooralsnog tot elf uur vanochtend.

Ga je de weg op pas dan je snelheid aan en houd voldoende afstand. "Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden. Volg weerberichten en waarschuwingen", luidt het advies.

Vluchten op Eindhoven Airport zijn vertraagd als gevolg van de mist.

Wachten op privacy instellingen...
05.41

Automobilist rijdt voetganger aan in Oosterhout en gaat er daarna vandoor

Een voetganger is zondagnacht op de Statendamweg in Oosterhout aangereden door een automobilist. Die ging er na de aanrijding vandoor. Hoe de aanrijding kon gebeuren, wordt onderzocht. Of de bestuurder van de auto inmiddels is aangehouden, is niet bekendgemaakt. Enkele uren later maakte de politie bekend de voetganger die werd aangereden, is overleden.

De politie onderzoekt de aanrijding op de Statendamweg in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
De politie onderzoekt de aanrijding op de Statendamweg in Oosterhout (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
02.24

Brand bij Huize Padua in Boekel

Bij GGZ-zorginstelling Huize Padua aan de Kluisstraat in Boekel woedde zondagnacht een kleine brand. Die was snel geblust. De brandweer heeft het gebouw geventileerd. Een ambulance werd opgeroepen, maar bleek uiteindelijk niet nodig. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekendgemaakt.

De brandweer bij Huize Padua in Boekel (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
De brandweer bij Huize Padua in Boekel (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
00.40

Auto brandt uit in Rosmalen

Een auto is zondagavond rond halfelf in vlammen opgegaan op de Oude Baan-Oost in Rosmalen. Een echtpaar reed in de auto op de A59 toen die technische mankementen begon te vertonen. Op de Oude Baan-Oost begon de auto plotseling vlam te vatten. De man en vrouw konden nog net op tijd de auto verlaten. De brandweer wist de brand snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone