Willy en René genieten van PSV, maar maken zich zorgen over Willem II - Omroep Brabant

Willy en René genieten van PSV, maar maken zich zorgen over Willem II

6 december 2021 om 11:10 • Aangepast 6 december 2021 om 16:45
nl
Willem II moet echt oppassen, benadrukken de voetbaliconen Willy en René van de Kerkhof. Willy verwacht nog een spannende degradatiestrijd tussen de Tilburgse club en buurman RKC Waalwijk, dat zondag won van NEC. PSV boekte afgelopen weekend een 4-1 zege op subtopper FC Utrecht, dat eerder nog punten afsnoepte van Feyenoord en Ajax, en blijft zo die ploegen op de huid zitten in de Eredivisie.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik vond PSV-FC Utrecht een heerlijke wedstrijd om naar te kijken", vertelde Willy maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "Aan beide kanten werd goed voetbal gespeeld, op hoog niveau."

"Cody Gakpo brengt schwung in de voorhoede van PSV."

Daarnaast is de ex-international blij met de rentree van Cody Gakpo in het elftal van trainer Roger Schmidt. "Hij is echt een enorme versterking voor het elftal. Hij brengt schwung in de voorhoede. Hij gaat zich nog even bewijzen in de laatste weken van dit jaar."

Broer René is, net zoals vorige week, erg te spreken over de zogenoemde B-keus van PSV. Die kreeg de afgelopen weken de kans vanwege de vele blessuregevallen in de selectie van Schmidt en pakte die kans met beide handen aan. "Spelers zoals Guti en Ritsu Doan zijn geweldig", benadrukt de rechtsbuiten van weleer. "Doan was zaterdag de man van de wedstrijd. Eén speler kan me echter nog steeds niet bekoren. Dat is die Bruma. Ik vind dat hij er echt niks van kan, dat is niet mijn speler."

"Het gaat nog een leuke strijd worden tussen RKC en Willem II."

Ook RKC boekte afgesloten weekend een overwinning. Een belangrijke, in de strijd tegen degradatie. Thuis in Waalwijk werd met 2-1 gewonnen van de goed presterende promovendus NEC. Dankzij een doelpunt van nieuwkomer Roy Kuijpers, die vorige week overkwam van FC Den Bosch, in de absolute slotfase van de wedstrijd. "Dat was geweldig", reageert Willy. "En ook nodig voor RKC, absoluut."

RKC neemt dankzij deze drie punten verder afstand van de degradatiezone. RKC staat nu op de veertiende plaats op de ranglijst, op drie punten van Willem II. "Het gaat nog een leuke, spannende strijd worden tussen RKC en Willem II", denkt Willy.

"Willem II gaat het nog moeilijk krijgen."

"Drie punten is nog wel veel, maar Willem II moet echt oppassen!", waarschuwt René. "Willem II heeft sinds de zege op PSV geen zege meer geboekt. Dat is betreurenswaardig. Tegen topploegen alles uit de kast halen en tegen andere ploegen niet thuisgeven... Dat vind ik jammer. Willem II gaat het nog moeilijk krijgen, denk ik."

Grote vraag is hoe Willem II het tij kan keren. De ploeg stond eind september nog in de subtop, maar zakt na een lange serie zonder overwinning steeds verder weg op de ranglijst. De ploeg van trainer Fred Grim staat nu dertiende.

"Ik zou eens lekker op stap gaan."

"Misschien moet je eens een paar dagen met zijn allen de hei op, zoals wij dat vroeger noemden", oppert Willy. "Gezellig, zonder bal erbij. De koppies leegmaken en met elkaar kletsen."

Zijn broer zou eens een weekendje lekker op stap gaan. "Het is zo moeilijk als je in zo'n slechte fase zit... Je moet even de koppies bij elkaar steken. Zo kan het niet verder."

LEES OOK:

Droomdebuut voor 21-jarige voetballer Roy Kuijpers: meteen winnende goal

PSV tankt vertrouwen richting donderdag dankzij blunderende doelman

Fred Grim na pak slaag tegen Ajax: 'We gaan de wedstrijd niet analyseren'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.