Video

Dieuwertje maakt Tilburgse ondernemers blij met extra omzet

8 december 2021 om 08:00 • Aangepast 8 december 2021 om 11:47
nl
Als trotse Tilburgers stonden leerlingen van de Praktijkschool dinsdagmiddag honderden kerstpakketten in te pakken. Ze helpen Dieuwertje Vorstenbosch, die met Made in Tilburg-pakketten ondernemers een hart onder de riem wil steken. "Want mijn hart ligt in deze stad."
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Vorig jaar draaide de 29-jarige Dieuwertje met de verkoop van kerstpakketten vol lokale producten een omzet van 80.000 euro. "Dat was echt bizar."

Verbaasde reacties
"We hoopten toen zo'n driehonderd pakketten te verkopen, maar dat werden er 2500", vertelt de Tilburgse met een grijns op haar gezicht. "Dat had ik niet echt overzien." Het bedrag overhandigde ze aan alle ondernemers waarvan ze producten had ingekocht. "Daar waren ze superblij mee."

De jonge onderneemster, die onlangs haar hotdogbar Dwars verkocht, kreeg toen veel verbaasde reacties. "De ondernemers snappen niet dat ik dit doe, omdat ik er zelf eigenlijk niets aan overhoud. Vorig jaar waren de producten niet aan te slepen en ik runde daarnaast ook nog mijn eigen zaak. Ze snapten daarom niet waar ik de tijd en energie vandaan haalde. Maar ik word hier gewoon heel erg enthousiast van."

Alle pakketten zitten vol met producten die daadwerkelijk in Tilburg gemaakt zijn.

Voor meer informatie kun je hier kijken.

LEES OOK: Kerstpakket met alleen maar Tilburgse producten: 'Wees daar trots op'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.