Video

PSV-supporters vermaken zich in kletsnat San Sebastián

9 december 2021 om 14:20 • Aangepast 9 december 2021 om 17:16
nl
Vol vertrouwen zitten de PSV-supporters donderdagmiddag in de kroegen van San Sebastián. In Estadio Anoeta speelt PSV voor een plek in de knock-outfase van de Europa League. Als het aan de supporters ligt, gaat het allemaal goedkomen. "We gaan heel vies 0-1 winnen door een doelpunt uit de counter."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Europese uitwedstrijden zijn altijd al de pareltjes voor de supporters van een voetbalclub. Maar nu de PSV-fans in Nederland niet naar de stadions mogen, is een wedstrijdbezoek in San Sebastián nog specialer. "We hebben allemaal een seizoenkaart van PSV. Inmiddels zijn we alweer een maand niet naar een wedstrijd geweest. Dat we nu weer kunnen gaan is fantastisch", vertelt een groepje supporters uit Deurne.

850 supporters zijn afgereisd naar het Baskenland. Enkelingen waren er al op dinsdag maar het grootste gedeelte is woensdag of donderdagmorgen aangekomen. Eén paar supporters hebben zelfs een busreis van zestien uur achter de rug.

Wachten op privacy instellingen...

In Spanje zijn de stadions gewoon geopend. Donderdagavond zal er in Estadio Anoeta 'gewoon' 40 duizend man op de tribunes zitten. In de kroegen is niemand die nog echt nadenkt over de coronamaatregelen. Ze zijn blij dat het hier wel mag.

Toch is er één kleine tegenvaller voor de meegereisde supporters. Velen zullen bij de loting gedacht hebben dat in december een reisje naar Spanje zou leiden tot goed weer, maar in San Sebastián is het al dagen aan het regenen en komen de tempraturen amper boven de tien graden.

Maar het mag de pret niet drukken bij de fans die het naar hun zin hebben. Verspreid over de kleine kroegen in het centrum zitten de plukjes PSV-supporters te genieten van een biertje. Uiteraard met het volste vertrouwen in een goede afloop.

PSV speelt donderdag om kwart voor zeven tegen Real Sociedad. Bij een gelijkspel of een overwinning overwinteren de Eindhovenaren in de Europa League.

Lees ook:

PSV denkt tegen Real Sociedad niet aan gelijkspel en gaat voor de winst

Goed om te weten voordat je naar Real Sociedad - PSV gaat kijken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.