112-nieuws: man opgepakt na botsing in Eindhoven • brand in Boxtel - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: man opgepakt na botsing in Eindhoven • brand in Boxtel

10 december 2021 om 05:40 • Aangepast 21 december 2021 om 11:33
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van RedactieProfielfoto van ANP
Geschreven door
Redactie & ANP

De hoofdpunten:

  • Busje bekneld onder vrachtwagen.
  • Een 15-jarige jongen handelde in illegaal vuurwerk via Snapchat.
  • Auto klemgereden na achtervolging in Heesch.

Liveblog

23.00

Liveblog gesloten

22.15

Auto op zijn kant langs de A50

Een auto is vrijdagavond van de weg geraakt op de snelweg A50 tussen Sint-Oedenrode en Son en Breugel. Het overtuig belandde op zijn kant in een weiland. Een persoon is met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het met het slachtoffer gaat is niet bekend. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt nog onderzocht.

foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
21.31

Arrestatieteam pakt drugsdealers op in Eindhoven

Een arrestatieteam heeft vrijdagavond twee drugsdealers opgepakt in Eindhoven. De verdachten zijn 18 en 21 jaar oud. Het gebeurde op de Van Oldenbarneveldlaan. De politie heeft hun telefoons in beslag genomen. Ook wordt de auto onderzocht op drugs.

Wachten op privacy instellingen...
20.39

Man opgepakt na botsing tegen paal in Eindhoven

Een automobilist is vrijdagavond tegen een lichtmast aangebotst op het Flight Forum in Eindhoven. Het ongeluk gebeurde rond tien over half acht.

Volgens onze correspondent bleek bij een alcoholcontrole dat hij te veel gedronken had. De man is even nagekeken door ambulancepersoneel. Daarna is hij aangehouden door de Koninklijke Marechaussee.

foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties
foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties
18.43

Schoorsteenbrand in Boxtel

Een schoorsteen van een huis vatte vrijdagavond vlam in Boxtel. Het vuur ontstond rond half zes aan de Kalksheuvel. De straat werd afgezet en de brandweer veegde het schoorsteenkanaal schoon. "De losgekomen restanten werden beneden opgevangen en buiten afgeblust. Na een klein uurtje was de klus geklaard en keerde de brandweer terug naar de kazerne", vertelt onze correspondent.

Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
17.58

Botsing in Deurne

Een automobilist is vrijdagmiddag op z'n voorligger gebotst in Deurne. Het ongeluk gebeurde rond tien over vijf aan de Langstraat. Volgens onze correspondent zag de automobilist te laat dat de wagen voor hem stil stond om af te slaan.

"Een persoon van de achterste auto is nagekeken door ambulancepersoneel. De kinderen achterin komen met de schrik vrij", meldde onze correspondent. De auto’s zijn weggesleept.

foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties
foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties
15.55

Scooterrijder geschept in Helmond

Op de Engelseweg in Helmond is een scooterrijder aangereden door een automobilist. Waarschijnlijk heeft die de scooterrijdster over het hoofd gezien bij het oprijden van de weg. Het slachtoffer is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
15.44

Auto klemgereden na achtervolging in Heesch

In Heesch is een auto na een achtervolging door het centrum klemgereden door de politie. De auto had een stopteken gekregen vanwege gevaarlijk rijgedrag. Dit stopteken werd genegeerd. Een van de politieauto's raakte beschadigd toen de vluchtauto werd aangetikt.

LEES OOK: Auto na achtervolging klemgereden door politie

Wachten op privacy instellingen...
14.52

Grote actie regio Den Bosch, burgemeester sluit twee huizen

Bij een grote samenwerkingsactie op donderdag controleerden gemeente, belastingdienst, politie en het Openbaar Ministerie verschillende huizen in Den Bosch. Maar ook in Heusden, Oss en Vught. Sommige huizen werden gecontroleerd omdat er onder anderen onregelmatigheden in de meterstand waren geconstateerd.

Ook werd er gekeken naar het naleven van brandveiligheid en milieuregels. Twee panden voldeden daar niet aan en werden gesloten door de burgemeester. Pas als ze de boel weer veilig hebben, worden de huizen vrijgegeven.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
14.03

Man krijgt stroomstoot en moet naar ziekenhuis

Een medewerker van een bedrijf aan de Kanaalstraat in Oosterhout kreeg een stroomstoot tijdens het werken. De man was bezig met een elektrische installatie toen het mis ging. Wat er precies fout ging is niet bekend. Daar wordt wel onderzoek naar gedaan.

De man kon wel zelf naar de ambulance lopen, maar was wel verward. Volgens onze correspondent had de man zwartgeblakerde handen.

Marcel van Dorst/SQ Vision.
Marcel van Dorst/SQ Vision.
13.31

Dode man gevonden in Breda

De politie Breda laat via sociale media weten het lichaam van een dode man te hebben gevonden bij het Pontjespad. Het gaat om een 60-jarige zwerver. Ze vonden het lichaam naar aanleiding van een melding. De politie doet een onderzoek om te kijken of het om een natuurlijke dood gaat.

LEES OOK: Dode gevonden in Breda, zwerver stond bekend als 'de luizenman'

Wachten op privacy instellingen...
13.15

Bus zit klem onder vrachtwagen door botsing

Aan de Boutenslaan in Eindhoven is een busje op een vrachtwagen gebotst. Dat gebeurde vlak voor een stoplicht. Door de botsing kwam de voorkant van de bus klem te zitten onder de vrachtwagen.

Wachten op privacy instellingen...

De jonge bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
11.20

Politie meldt dat bij AZC in Budel alleen gedreigd is met mes in plaats van gestoken

De politie maakte donderdagnacht van een mogelijk steekpartij in een AZC in Budel. Uit onderzoek is gebleken dat er er niet gestoken is. Ook raakte niemand gewond. De politie houdt er wel rekening mee dat er gedreigd kan zijn met een mes. Daar doen ze verder onderzoek naar.

10.50

In totaal 47 granaten gevonden in Den Bosch

Na onderzoek met metaaldetectors heeft de Explosieve Opruimingsdienst van Defensie 47 granaten gevonden aan de Maastrichtseweg in Den Bosch. Wegwerkers stuitte vrijdagochtend een paar granaten, waarna de EOD werd ingeschakeld.

Foto: Bas Meesters/SQ Vision.
Foto: Bas Meesters/SQ Vision.

De granaten worden door een speciale vrachtwagen opgehaald. Die vrachtwagen rijdt de granaten naar de Oirschotse Heide om ze daar te laten ontploffen.

Wachten op privacy instellingen...
10.32

Jongen (15) handelde in illegaal vuurwerk via Snapchat

Een 15-jarige jongen uit Spundel is aangehouden omdat hij handelde in illegaal vuurwerk. De politie was getipt dat de jongen zijn handel zou verkopen via het social media-platform Snapchat. Agenten doorzochten donderdag het huis van de jongen. Naast zijn bed werd twaalf kilo vuurwerk gevonden en een paar honderd euro aan contant geld.

LEES OOK: Tiener (15) handelt in illegaal vuurwerk, politie vindt 12 kilo op kamer

Foto: politie.
Foto: politie.
10.22

Fietser die werd aangereden in Dongen moest gereanimeerd worden

De fietser die vrijdagochtend werd aangereden in Dongen is een 44-jarige man uit Rijen. Het ongeluk gebeurde rond zes uur 's ochtends. De bestuurder van een bestelbusje zegt dat de fietser uit het niets de rijbaan van de Vierbundersweg overstak. De bestuurder kon niet meer ontwijken en reed hem aan.

De fietser raakte zo ernstig gewond dat omstanders hem moesten reanimeren. Toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht kon hij wel zelfstandig ademhalen.

10.02

Wegwerkers vinden granaten in Den Bosch

Wegwerkers die bezig waren in Den Bosch stuitten plots op meerdere granaten. Die stammen waarschijnlijk nog uit de Tweede Wereldoorlog.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
9.43

Brandweer opzoek naar persoon in water

De brandweer was in grote getale opzoek naar iemand die in het water zou liggen. Dat is in de Hertog Janstraat in Waalwijk. Voorbijgangers sloegen alarm toen ze in het water een bootje met draaiende motor zagen liggen, zonder iemand erin. De brandweer rukte uit en ook kwamen duikers vanuit Tilburg en Den Bosch naar Waalwijk.

Wachten op privacy instellingen...

Uiteindelijk bleek er niets aan de hand. De eigenaar van het bootje was bezig om namens de gemeente het riet in de sloot te knippen en was gaan pauzeren. Hij had wel de motor aangelaten. Toen hij terug kwam van zijn pauze stuitte hij op alle commotie.

Er zijn veel hulpverleners aanwezig (foto: Jurjen Versteeg/SQ Vision).
Er zijn veel hulpverleners aanwezig (foto: Jurjen Versteeg/SQ Vision).
9.40

Fietser gaat door het lint na aanrijding

Een 34-jarige man uit Tilburg ging flink tekeer toen hij bij het oversteken van een kruising werd geraakt door een auto. De man gooide zijn fiets tegen de wagen, schopte tegen het portier en de spiegel en schold de 83-jarige bestuurder uit. Omstanders schoten de bestuurder te hulp en samen wisten ze de boze man in bedwang te houden tot de politie arriveerde.

LEES OOK: Fietser door het lint na aanrijding in Tilburg

9.01

Dealer in Putte opgepakt

De politie heeft donderdagavond een dakloze man opgepakt die dealde in drugs. Dat gebeurde rond kwart voor zes 's middags aan de Zes-oktoberlaan in Putte.

Agenten zagen de man op straat een drugsdeal met iemand maken. Op dat moment vielen de agenten niet op, omdat ze niet in uniform waren en in een gewone auto reden. Toen ze de man wilden aanhouden, ging hij ervandoor. Tijdens zijn vlucht struikelde hij waardoor agenten hem alsnog konden inrekenen. De man bleek zakjes met hennep, cocaïne en MDMA op zak te hebben. Ook droeg hij een mes bij zich en had honderden euro aan contact geld. De man zit vast voor verder onderzoek.

06.55

Stroomstoring Lieshout

Lieshout is getroffen door een stroomstoring. Die ontstond rond halfzeven vrijdagochtend na een brand in transformatorhuisje. Monteurs en de brandweer zijn opgeroepen. Hoeveel huishoudens getroffen zijn, is niet bekendgemaakt.

06.37

Aanrijding fietser in Dongen

Een fietser is vrijdagochtend zwaargewond geraakt nadat die werd aangereden door een automobilist op de Vierbundersweg in Dongen. Dit gebeurde rond zes uur. Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen. De weg is afgesloten.

Diverse hulpverleners werden opgeroepen na de aanrijding in Dongen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Diverse hulpverleners werden opgeroepen na de aanrijding in Dongen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...
01.32

Schietpartij in Eindhoven

Op de Locomotiefstraat in Eindhoven vond donderdag rond middernacht een schietpartij plaats. Op de Condensatorstraat, in de buurt, werd vervolgens een gewonde man gevonden. Volgens een correspondent zou zijn toestand ernstig zijn. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Rond vijf uur donderdagnacht hield een arrestatieteam een verdachte aan.

Rond vijf uur donderdagnacht werd een verdachte aangehouden in verband met de schietpartij (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Rond vijf uur donderdagnacht werd een verdachte aangehouden in verband met de schietpartij (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
01.12

Onderzoek na melding steekpartij azc in Budel

De politie was donderdagavond, rond middernacht, massaal aanwezig op het terrein van het azc in Budel, nadat er een melding was binnengekomen van een steekpartij. Een slachtoffer werd echter niet gevonden. De politie doet onderzoek.

De melding van de steekpartij bij het azc in Budel kwam donderdag rond middernacht binnen (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
De melding van de steekpartij bij het azc in Budel kwam donderdag rond middernacht binnen (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
00.31

Automobilist botst op boom in Oud Gastel


Op de Standdaarbuitensedijk in Oud Gastel is donderdagavond een automobilist gewond geraakt. De bestuurder raakte rond elf uur met zijn auto een boom langs de weg. De automobilist is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. De weg werd na de botsing enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Van de auto bleef na de botsing in Oud Gastel weinig over (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Van de auto bleef na de botsing in Oud Gastel weinig over (foto: Christian Traets/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone