Rouwkransen niet veilig voor herten: 'Ze pikken de rozen eruit'

14 december 2021 om 06:00 • Aangepast 14 december 2021 om 09:02
nl
Rouwkransen op een begraafplaats aan de Mastendreef in Bergen op Zoom zijn niet veilig voor herten. "Ze pikken de rozen eruit", zegt de beheerder tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Dat de rozenblaadjes als snoepjes zijn voor herten, is naar voor de nabestaanden die een netjes verzorgd graf willen. "Sommige mensen vinden het heel vervelend, anderen begrijpen het wel", zegt beheerder Mark Masereeuw. Toch kan hij er weinig aan doen. "We zitten in een bosrijke omgeving."

Erger dan andere jaren
"Ze kunnen er altijd op, je kan de begraafplaats niet afsluiten." Mensen willen 's avonds na hun werk de begraafplaats ook nog op kunnen. "Het is openbaar toegankelijk, ook voor de herten. En als ze eenmaal weten hoe ze erin kunnen komen... Dit jaar is de overlast groter dan andere jaren. Blijkbaar weet deze generatie de weg."

In een post op Facebook zegt de begraafplaats dat ze de afrastering rondom het park regelmatig controleren. Als je helemaal veilig wil zijn: geen rozen of tulpen bij het graf. En dus zullen bezoekers naar het tuincentrum moeten in plaats van de bloemist. Want een vaste plant is volgens de beheerder geen probleem.

LEES OOK:

Gesneuvelde Canadezen herdacht op ereveld Bergen op Zoom

Asbest gevonden op begraafplaats tijdens zoektocht naar bommen uit Tweede Wereldoorlog

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.