Oppas die zeven kinderen misbruikte deed dat voor haar vriend

20 december 2021 om 15:15 • Aangepast 21 december 2021 om 15:06
nl
Een 53-jarige vrouw die verdacht wordt van seksueel misbruik van zeven jonge kinderen in de regio Eindhoven, zegt dat ze dat deed in opdracht van haar vriend. Die keek via videobellen live met de ontuchtige handelingen mee. "Het waren zijn extreme fantasieën en ik gaf ze hem", vertelde Nancy D. Het misbruik vond plaats terwijl ze op de kinderen paste.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De vrouw uit het Midden-Limburgse Herkenbosch zegt desondanks de schuld van de ontucht volledig op zich te nemen. Dat zei ze maandag in de rechtbank in Den Bosch bij een tussentijdse zitting. "Er is geen enkel excuus voor wat ik gedaan heb. Ik ben blij dat het nu gestopt is", zei Nancy D. Haar advocaat zal tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak verklaren waarom de vrouw zich liet overhalen door haar 58-jarige vriend om de seksuele handelingen te verrichten.

De mannelijke verdachte wordt inmiddels in de gevangenis vrijwillig behandeld voor zijn seksuele stoornis. Hij is nog niet verhoord over alle feiten, omdat nog niet duidelijk is of hij bij alle gevallen van misbruik heeft meegekeken. "Maar ik realiseer me dat ik een probleem heb", zei Peter S.

Tussen de 1 en 6 jaar jong
De vrouw bood zichzelf in de regio Eindhoven aan als oppas bij gezinnen. Ze paste op zeker zeven kinderen tussen de 1 en 6 jaar. Als de ouders weg waren, vergreep ze zich aan de kinderen. Ze filmde het seksueel misbruik en liet haar vriend via videobellen meekijken.

Het misbruik werd ontdekt toen de ouders van een 2-jarig meisje in de regio Eindhoven in juni van dit jaar na thuiskomst beelden uit de kinderkamer zagen waarop te zien was dat hun kind werd misbruikt. De politie pakte de vrouw dezelfde avond nog op. De man, uit Heel (eveneens Midden-Limburg), werd de volgende dag aangehouden.

Uit het onderzoek dat daarop volgde, bleek dat er zeven kinderen door de oppas zijn misbruikt. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog of de kinderen vaker dan één keer zijn misbruikt en of er ook steeds een videoverbinding met de mannelijke verdachte werd gemaakt.

Het onderzoek is naar verwachting in april klaar. Beide verdachten worden nog psychisch onderzocht.

LEES OOK:

Oppas (52) misbruikte kinderen in zes verschillende gezinnen

Man en vrouw aangehouden voor seksueel misbruik van 7 jonge meisjes

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.