Pratende kerstboom mag tóch aanblijven van gemeente

23 december 2021 om 19:16 • Aangepast 24 december 2021 om 10:38
nl
De enorme pratende kerstboom op de Markt in Prinsenbeek mag toch aan blijven. De gemeente Breda, waar Prinsenbeek onder valt, heeft zich bedacht. Eerder ontving de stichting WinterWonderBeek nog een brief met daarin een zwijgplicht voor de boom. Maar daarna is er 'nog een hoop heen en weer gecommuniceerd', zegt een woordvoerder van de gemeente.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

"Dat meent u niet, ik weet nog van niks", zegt secretaris Herman Emaus van WinterWonderWeek. "Ik ga eens even bij de rest van het bestuur informeren." Het lijkt erop dat na het versturen van de eerste brief, de gemeente alsnog eieren voor haar geld heeft gekozen. Inmiddels is het bestuur ook door de gemeente geïnformeerd dat de boom toch echt aan mag.

In een verklaring die Omroep Brabant kreeg van de gemeente staat zwart op wit: er is besloten dat de kerstboom aan mag blijven. Wel moet de stichting er op toezien dat er niet te veel mensen bij de boom staan. Anders moeten er maatregelen worden getroffen en gaat de boom uit. Een bestuurslid heeft inmiddels iemand van de gemeente aan de lijn gekregen en de boodschap is inderdaad dat de boom weer aan mag.

Vrijdag weer aan
"Vrijdag gaat hij weer aan", zegt Herman. "Van tien uur 's morgens tot acht uur 's avonds." Vrijwilligers gaan ervoor zorgen dat het niet te druk wordt rond de boom. "Zo hebben we dat vorig jaar ook gedaan."

De gemeente doet een beroep op de mensen die komen genieten van de kerstboom. "Oproep aan de bezoekers is om zelf rekening met de drukte te houden en hier ook hun eigen verantwoordelijkheid in te nemen."

LEES OOK:

Pratende kerstboom moet zijn mond houden, want hij is te populair

Pratende kerstboom tovert lach op de gezichten: 'Iets moois voor het dorp'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.