Video

Hond van slachtoffer A58 is nog zoek: 'We gaan met zaklampen het bos in'

23 december 2021 om 21:05 • Aangepast 24 december 2021 om 10:56
nl
De hond van het slachtoffer van het ongeluk op de A58 bij Moergestel donderdagavond is nog niet terecht. Het dier schoot de weg op en zijn baasje ging erachteraan. Die moest dat met de dood bekopen. Politieagenten zijn nog naar het dier op zoek.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Om wat voor hond het gaat, is niet duidelijk. "De hond zijn we nog kwijt", zegt een woordvoerder. "Die is waarschijnlijk aan de overkant van de weg het bos in gegaan." Daar zijn agenten nu naar het dier op zoek.

Een getuige zag al hoe verschillende wagens met grote lampen langs de rand van de snelweg in de bossen schenen, op zoek naar de hond. En volgens een woordvoerder van de politie gaan er ook agenten te voet op zoek. "Zaklampen mee en met een paar man het bos in."

Slachtoffer was alleen
Wat er precies is gebeurd, blijft nog onduidelijk. De politie verwacht er vrijdag meer over te kunnen zeggen. Volgens een getuige lijkt het erop dat het slachtoffer alleen was en een hond bij zich had in de auto, bij het tankstation.

Op enig moment is de hond de auto uit gegaan en de snelweg op geschoten. Het baasje ging erachteraan en werd aangereden, door een of meerdere auto's.

LEES OOK: Voetganger doodgereden op A58 toen hij achter hond aan ging

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.