Buren ruimen ravage op na verwoestende vuurwerkbom in Geldrop - Omroep Brabant

Buren ruimen ravage op na verwoestende vuurwerkbom in Geldrop

24 december 2021 om 15:13 • Aangepast 27 december 2021 om 08:53
nl
De ravage bij het huis in de Sluisstraat in Geldrop is vrijdag door een groep buren opgeruimd. De bewoners van het huis werden 's nachts opgeschrikt doordat zwaar vuurwerk naar binnen werd gegooid. Een overbuurman van het getroffen stel schrok zich dood van de harde knal: "Het was geen strijker."

"Ik was tv aan het kijken en hoorde een harde knal. Toen zijn we naar buiten gegaan en zag ik heel veel glas liggen", vertelt de man. "Als buren zijn we flink geschrokken. Nadat de politie en brandweer waren geweest, hebben we buiten bouwlampen neergezet en met heel de wijk geholpen om de boel op te ruimen."

De ravage in het huis is groot. Een muur is ontzet en een tussendeur werd volledig weggeblazen en kwam meters verderop terecht op de keukentafel. Het vuurwerk werd door de brievenbus naar binnen gegooid, bleek na onderzoek van de politie. "Als je vuurwerk hoort denk je soms: zo, flinke knal. Maar dit was echt bijzonder hard. Ik heb geen idee wat het is geweest, maar het was geen strijker", vertelt de buurman.

De ravage na de aanslag (privéfoto).
De ravage na de aanslag (privéfoto).

Bewoners vermoeden aanslag
De bewoners van het huis hebben een sterk vermoeden in welke hoek ze de dader moeten zoeken, vertelden ze vrijdagochtend aan Omroep Brabant. Er speelt een rechtszaak over een vloer die het stel twee jaar geleden heeft laten storten in een huis verderop in de straat. Ze kochten dat huis vijf jaar geleden. Volgens de bewoners is het met het storten van de vloer helemaal fout gegaan.

De bewoners bleven bij de 'aanslag' ongedeerd. "Maar dit had heel anders kunnen aflopen als zij op de benedenverdieping waren geweest", zei een politiewoordvoerder vrijdag.

LEES OOK: Ontploffing bij huis in Den Bosch, politie vermoedt aanslag

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.