Boosteren op eerste kerstdag: 'De mensen hebben goeie zin' - Omroep Brabant
Video

Boosteren op eerste kerstdag: 'De mensen hebben goeie zin'

25 december 2021 om 17:25 • Aangepast 27 december 2021 om 09:41
nl
Wachten op privacy instellingen...
Ook op eerste kerstdag gaat het boosteren volop door. In de Brabanthallen in Den Bosch komen zo’n duizend mensen aan de beurt voor hun boosterprik. En de sfeer zit er best goed in.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

“Het is heel leuk”, zegt een van de prikkers. “De mensen hebben goeie zin. Ze zijn heel vriendelijk en blij dat ze vandaag aan de beurt zijn.” Een van de mensen die langskomt voor de booster is Hannie Habraken uit Haaren. “Hoe eerder ik mijn booster heb, hoe beter het is”, zegt ze.

Een stukje verderop is Renee Plasmans uit Vught aan de beurt voor haar prik. Ze heeft een klein cadeautje meegenomen. “Ze moet werken met Kerstmis, dus ik heb wat lekkers meegebracht”, zegt ze. Het kerstgebaar valt bij de vaccinateur in goede aarde.

"We gaan vol gas door."

Bert Theunissen van de GGD Hart voor Brabant coördineert de prikoperatie op eerste kerstdag in de Brabanthallen. Volgens hem is er veel animo voor een booster. “Alle priktijden zijn bezet”, vertelt hij. “We willen zoveel mogelijk mensen prikken, ook tijdens de feestdagen. We gaan vol gas door.”

Naast het vaccineren wordt er ook gewoon getest. Jolanda Stuppers uit Haarsteeg is getest omdat haar man corona heeft. “We zitten thuis allemaal in quarantaine. Het is niet leuk om de kerstdagen zo door te brengen. De teleurstelling was groot, het valt best tegen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.