Ireen Wüst gaat voor vijfde keer naar Spelen op 1500 meter - Omroep Brabant

Ireen Wüst gaat voor vijfde keer naar Spelen op 1500 meter

29 december 2021 om 20:21 • Aangepast 11 januari om 12:37
nl
Ireen Wüst uit Goirle heeft zich op het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen verzekerd van haar vijfde deelname aan de 1500 meter op de Olympische Spelen.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van ANP
Geschreven door

De 35-jarige schaatsster van Reggeborgh werd op de 1500 meter tweede in 1 minuut 53,88 seconden. De zege ging in 1.53,62 naar Antoinette de Jong, die samen met Wüst en Marijke Groenewoud de olympische startbewijzen pakte.

Voor de ervaren Ireen Wüst overheerste toch de opluchting dat het opnieuw was gelukt om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen op 'haar' 1500 meter. "Ik besefte gisteren dat het toch wel zonde zou zijn als ik geen 1500 meter zou kunnen rijden op de Spelen", zei Wüst na haar rit.

"Iedereen verwacht dat je het even doet."

Op de afgelopen vier Spelen won Wüst steeds een medaille op de 1500 meter, met goud in Vancouver in 2010 en in Pyeongchang in 2018. "Ik ga voor de vijfde keer naar de Spelen en mag daar proberen mijn titel te prolongeren", zei Wüst opgetogen.

Ze legde uit dat er met de jaren steeds meer druk op komt te liggen. "Iedereen verwacht dat je het even doet, maar je moet het dan altijd nog doen, jaar in, jaar uit. Het lijkt zo gemakkelijk, maar 16 jaar op rij, dat is best lang. Hoe uniek is het ook dat Sven en ik weer naar de Spelen gaan. En we gaan niet om de boel op te vullen."

"Ik ga voor een heel mooie kroon op mijn carrière."

De olympisch kampioene bereidde zich voor op het kwalificatietoernooi door races van zichzelf terug te kijken. In de rit tegen Irene Schouten moest ze het vooral zelf doen, met haar hogere snelheid in de eerste rondjes.

"Jammer dat ik niet lekker met Irene kon racen, maar het maakt ook niet uit, linksom of rechtsom, het gaat om de uitkomst. Ik zit erbij en kan me nu gaan voorbereiden op een fantastische rit op de Spelen. Ik denk dat ik sneller ben dan vier jaar geleden en ga daar voor een heel mooie kroon op mijn carrière."

LEES OOK:

Schaatsster Wüst blij dat ze 'in de matrix' voor de Olympische Spelen staat

Ireen Wüst gaat weer goud winnen op Olympische Winterspelen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.