Video

Lekker druk bij explosie-oliebollenkraam: 'Ik vond het zó zielig'

31 december 2021 om 13:24 • Aangepast 31 december 2021 om 16:22
nl
Het is vrijdagmorgen lekker druk bij de oliebollenkraam van Maurice Bakx. Een dag eerder raakte hij nog gewond door een gasexplosie bij zijn kraan. Nu staat Maurice, met brandwonden, weer te verkopen. Wel dankzij collega-oliebollenbakkers.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

Eigenlijk moest Maurice nog een dag in het ziekenhuis blijven, maar hij kon de inkomsten echt niet missen. “Ik heb het wel besproken met het ziekenhuispersoneel, maar dat ging niet echt in goed overleg. Het is op eigen risico. Daar moest ik voor tekenen"

"Normaal gesproken zou ik de hele nacht moeten bakken. Nu heb ik goed kunnen slapen."

Dankzij de steun van een compagnon uit Volendam en familie uit Utrecht is hij in staat om vrijdag toch aan het werk te gaan. Zij zijn namelijk direct na de ontploffing begonnen met het bakken van oliebollen.

“Onze inrichting is dusdanig beschadigd dat wij zelf geen oliebollen kunnen bakken”, legt Maurice uit. "Hij is erg dankbaar en ziet het positief in. “Elk nadeel heb zijn voordeel. Normaal gesproken zou ik de hele nacht moeten bakken. Nu heb ik goed kunnen slapen.”

“Ik las het bericht dat het gister helemaal fout was gegaan en vond dat zó zielig."

De klanten van Maurice hoeven niet bang te zijn dat de oliebollen niet vers zijn. "Ze worden nog steeds afgebakken en worden daarna naar hier gebracht."

Verschillende mensen zijn speciaal naar Maurice gekomen. “Ik las het bericht dat het gister helemaal fout was gegaan en vond dat zó zielig”, zegt een man die met twaalf oliebollen tevreden vertrekt.

Niet iedereen kwam door de ontploffing naar de kraam bij het Breepark. “Ik heb het wel gelezen, maar we moesten hier toevallig zijn voor de vaccinatie.” Die vaccinatielocatie is om de hoek.

LEES OOK:

Oliebollenbakker weer aan de slag na explosie: 'Ik kan niet anders'

Explosie bij oliebollenkraam in Breda: eigenaar zwaargewond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!