Liveblog

112 nieuws: getuigen megaknal gezocht • inval in Geldrop

4 januari 2022 om 06:22 • Aangepast 14 januari 2022 om 14:15
nl
Ook deze dinsdag houden we je via een liveblog op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.50

Dit liveblog is afgesloten

22.30

Inval in Geldrop

De politie heeft een inval gedaan in een pand in Geldrop waar vaker overlast zou zijn van drugsgebruikers. Dat gebeurde op de Sluisstraat. Op een andere locatie werd ook een inval gedaan. Daarbij werden drugs gevonden en een verdachte aangehouden.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
21.15

Jongens leggen fiets op spoor bij station Rosmalen

Op het spoor bij het station in Rosmalen had een treinmachinist afgelopen nacht een aanrijding. Toen hij op onderzoek uitging, bleek het om een fiets te gaan. Dat meldt een wijkagent. Uit camerabeelden bleek dat twee jongens een fiets op het spoor hadden gelegd. Het treinverkeer lag hierdoor tijdelijk stil.

Wachten op privacy instellingen...
20.45

7000 euro vuurwerkschade rond jaarwisseling in gemeente Steenbergen

De vuurwerkschade rond de jaarwisseling in Steenbergen bedraagt ongeveer 7000 euro. Ondanks het vuurwerkverbod en de preventieve maatregelen die waren getroffen, is er schade ontstaan aan onder meer tien afvalbakken, zeven verkeersborden en een glijbaan. Ook een voertuig van de handhavers raakte beschadigd, meldt de gemeente.

De vuurwerkschade viel beduidend lager uit dan vorig jaar. Toen ging het om 19.000 euro. Alle beschadigingen in de openbare ruimte worden de komende dagen hersteld door de buitendienst van de gemeente.

20.00

Mogelijk explosieven in huis Den Dungen, verdachten geven zich over

De politie heeft dinsdag heeft twee mensen opgepakt in een huis in Den Dungen. Volgens de politie was er een vermoeden dat er in de woning mogelijk explosieven lagen.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
16.45

Politie zoekt getuigen van vuurwerkknal in Veldhoven

De politie is op zoek naar getuigen van de enorme vuurwerkontploffing in de fietstunnel aan de Moormanlaan in Veldhoven. De video daarvan ging viral.

Wachten op privacy instellingen...
16.30

Proces-verbaal voor 15 belagers van handhavers Dinteloord

De vijftien mannen en jongeren die op oudejaarsdag werden opgepakt in Dinteloord komen er vanaf met een proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde. Dat meldt de politie na overleg met de officier van justitie.

14.10

Medewerkers DHL onwel bij bedrijfsongeluk in Roosendaal

Bij een bedrijfsongeluk bij het sorteercentrum van DHL aan de Borchwerf in Roosendaal zijn enkele personeelsleden onwel geworden. Dat laat de veiligheidsregio weten. Brandweer en een ambulance rukten uit ter assistentie. Wat er precies heeft afgespeeld, is niet bekend. Het is onbekend hoeveel personeelsleden onwel zijn geworden.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
10.15

Politie zet ontevreden klant uit bureau

De politie heeft maandagmiddag een ontevreden klant uit het bureau in Tilburg gezet. Een 25-jarige Tilburger was naar het bureau gekomen met een vraag. Die vraag werd in zijn ogen onvoldoende beantwoord. Dat ontaardde in een scheldpartij en beledigingen aan het adres van de agent. Toen dat aanhield is de agressieve man uit het bureau gezet. De Tilburger verzette zich daarbij flink.

09.30

Vrouw op straat gegooid en beroofd

Een vrouw is maandagmiddag in Bergen op Zoom door twee mannen op de grond gegooid en beroofd. De daders stalen een tas en een telefoon van het slachtoffer en ze renden weg richting de Edisonlaan.

De beroving van de 23-jarige vrouw uit Bergen op Zoom was rond tien over vijf op de kruising van de Wattweg en de Nobellaan. Mogelijk droegen haar belagers een bivakmuts. De vrouw kreeg even na de beroving hulp van een voorbijgangster, die met haar meeging naar een politiebureau.

08.10

Vrachtwagen uitgebrand bij Schaijk

Een vrachtwagen, die op een parkeerplaats langs de snelweg A50 bij Schaijk stond, is dinsdagmorgen grotendeels uitgebrand. De chauffeur is gewond geraakt. De melding kwam rond tien over acht binnen, waarna ambulance, politie, traumahelikopter en brandweer werden ingeschakeld. De vrachtwagen staat op parkeerplaats Ganzenven, dat uren afgesloten is geweest.

Het tankstation dat ernaast ligt, heeft geen gevaar gelopen. Volgens de brandweer heeft het verkeer geen last gehad van de rook.

LEES OOK: Vrachtwagen uitgebrand langs A50 bij Schaijk, chauffeur zwaargewond

00.30

Politie onderzoekt ongeval

De politie is bezig met een onderzoek naar een ernstig auto-ongeluk, dat maandagavond gebeurde op de Europaweg (A270) in Nuenen. De bestuurder, een man van 20 uit Helmond, raakte rond zeven uur met zijn wagen van de weg. Hij botste tegen de vangrail, waarna de auto in brand vloog. Het slachtoffer is met zware brandwonden naar Radboudumc in Nijmegen is gebracht. Na het ongeluk was de weg in de richting van Helmond enkele uren dicht.

LEES OOK: Bestuurder gewond nadat auto tegen vangrail botst en in brand vliegt

00.15

Getuigen gezocht van winkeloverval

Getuigen van een winkeloverval, maandagavond in Tilburg, kunnen zich melden bij de politie. Even na acht uur werd een PLUS-supermarkt aan de Besterdring overvallen door een 17-jarige jongen uit Tilburg met een mes. De kassière gaf het geld en riep tegelijkertijd om assistentie. Toevallig waren er twee agenten aanwezig in het magazijn van de winkel. Die wisten samen met winkelmedewerkers de dader na een korte achtervolging aan te houden. De jongen zit nog vast. De politie doet vandaag meer onderzoek.

LEES OOK: Overvaller bedreigt personeel supermarkt met een mes

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!