Duizenden steunbetuigingen na tragische dood Tjerk (41) bij brand in truck

6 januari 2022 om 10:20 • Aangepast 6 januari 2022 om 11:02
nl
De steunbetuigingen stromen binnen op de Facebookpagina van het transportbedrijf waar Tjerk (41) werkte. De trucker kwam dinsdag om het leven bij een brand in zijn vrachtwagen langs de A50 bij Schaijk. Bijna tweeduizend mensen reageerden geschokt onder de zwarte profielfoto van het bedrijf. Ook de wielerclub waar Tjerk een actief lid van was, is in diepe rouw. "Jong en abrupt uit het leven gerukt."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

Het transportbedrijf Aloys Roemaat Transport is verbijsterd na de verschrikkelijke dood van werknemer en collega Tjerk. De profielfoto op de Facebookpagina van het bedrijf werd woensdag veranderd naar een zwart vlak. Zo'n tweeduizend mensen uitten daarna hun ongeloof en ontzetting over het plotselinge verlies van de trucker.

Zo schrijft iemand: "Zo jong en abrupt uit het leven gerukt, verschrikkelijk! Ik wens iedereen heel veel sterkte toe, met het verwerken van dit verlies, wat zal hij enorm gemist worden!"

Wachten op privacy instellingen...

Ook wielerclub De Keitrappers reageert via hun website geschokt op het tragische verlies. "Woorden schieten tekort voor het verlies van ons fanatieke lid Tjerk", schrijft de club. Ook zij betuigen hun medeleven aan de familie, collega's, vrienden en fietsvrienden.

Dinsdagochtend rond tien over acht ontstond er brand in de cabine van de vrachtwagen waar Tjerk in zat. De vrachtwagen stond op het parkeerterrein bij het tankstation aan de A50 bij Schaijk. Marcel Thunnissen (50) uit Doetinchem zag de brand toen hij koffie haalde bij het tankstation.

Marcel schoot te hulp bij de brand.
Marcel schoot te hulp bij de brand.

"Ik zat er een beetje naar te kijken, maar het werd alleen maar meer. Toen zag ik ook licht uit de cabine komen en daarna ging de cabinedeur open", verklaarde hij eerder. Volgens Thunissen sprong Tjerk uit zijn cabine en was hij gehuld in vlammen.

Omstanders hebben de trucker proberen te helpen. Ook de hulpdiensten rukten massaal uit en hij is nog meegenomen naar het ziekenhuis, maar dat mocht niet meer baten. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

LEES OOK:

Marcel helpt brandende chauffeur bij tankstation, maar het mag niet baten

Vrachtwagen uitgebrand langs A50 bij Schaijk, chauffeur overleden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.