Video

Camping wil steekincident snel vergeten: 'Het is hier altijd rustig'

6 januari 2022 om 14:53 • Aangepast 6 januari 2022 om 16:32
nl
De steekpartij woensdagavond op camping De Heidebloem in Schaijk was het gevolg van een ruzie in de relationele sfeer. Dat zegt de uitbaatster van de camping. Bij de steekpartij in een chalet raakte een man zwaargewond. Hij moest naar het ziekenhuis. De politie heeft een dader opgepakt en doet onderzoek.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Daags na de steekpartij is het bijna uitgestorven op camping Heidebloem in het buitengebied van Schaijk. De paar gasten die er zijn, hebben niets van de steekpartij gemerkt. "Ik werd door mijn dochter geappt, zo van, dat is toch bij jullie?", zegt Kees die een wandelingetje maakt. Bij de receptie wil camping eigenaar Mirjam er niet veel over kwijt.

"Wij willen hier liefst zo min mogelijk publiciteit over. Wij wilden het nieuwe jaar goed beginnen en dat gebeurt er dit. Het is gewoon een incident in de relationele sfeer. Dit is soms net een klein dorp en dan kan zoiets gebeuren. Gelukkig is het eigenlijk altijd rustig hier." Mirjam wil het incident dan ook zo snel mogelijk vergeten en weer vooruit kijken.

De entree van de camping
De entree van de camping

Kees, een van de weinige gasten die er zijn, maakt net een wandeling. Ook hij zegt dat er nooit problemen zijn op de Heidebloem: "Ik kom uit Grave en wij zijn hier super blij met onze plek, Het is hier heerlijk rustig er gebeurd echt nooit iets." Ook met de arbeidsmigranten die op de Heidebloem verblijven zijn volgens Kees nooit problemen.

De politie die met forensisch onderzoek bezig is kan alleen vertellen dat het om een uit de hand gelopen ruzie ging tussen twee mannen.

Ingrijpen
Twee vrouwen die de honden uitlaten hebben ook niets gemerkt van de steekpartij: "Wij zitten helemaal achterin en hebben er niets van gemerkt. Het is hier altijd rustig. En als er al ooit problemen zijn dan zit de camping eigenaar er bovenop en grijpt meteen in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.