Liveblog

112-nieuws: autobrand in Valkenswaard • taxichauffeur beroofd

7 januari 2022 om 12:26 • Aangepast 14 januari 2022 om 15:26
nl
Ook deze vrijdag houden we je via een liveblog op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

16.45

Net gekochte auto vat vlam in Valkenswaard en raakt total loss

Een man heeft niet lang plezier gehad van zijn net gekochte auto in Son en Breugel. Op weg naar Maastricht kwam er op de John F. Kennedylaan in Valkenswaard rook uit de ventilatieopening van de auto. De bestuurder, die samen zijn zoontje was, zette de auto aan de kant van de weg. Op dat moment kwamen de vlammen onder de motorkap vandaan. De auto brandde uit en is niet meer bruikbaar. De auto werd weggesleept door het bedrijf waar de man de auto had gekocht.

14.30

Recordvangst aan cocaïne in haven van Antwerpen

De douane heeft vorig jaar in de haven van Antwerpen 89,5 ton cocaïne in beslag genomen. Dit is een stijging van 36 procent ten opzichte van 2020, zo maakte de Belgische minister van Financiën, Vincent Van Peteghem, vrijdag bekend. De straatwaarde van de onderschepte drugs in België schommelt rond de 12 miljard euro.

Van Peteghem zegt dat er goed wordt samengewerkt met onder meer instanties in ons land en met name in het grensgebied om drugslijnen zo snel mogelijk aan te pakken. Hiervoor wordt onder meer gebruik gemaakt van een gespecialiseerd team voor opsporing van precursoren (ingrediënten om synthetische drugs aan te maken). Bij veel drugstransporten naar België zijn of waren mensen uit Brabant betrokken. Jos L. uit Breda, beter bekend als Bolle Jos, zou een kopstuk zijn in de internationale cokehandel en heer en meester in de Antwerpse haven.

14.00

Auto's botsen op elkaar in Drunen

Twee auto's botsten vrijdagmiddag op elkaar op de kruising Doctor Beelstraat/Vennestraat in Drunen. Een kindje dat in een van de auto's zat, is ter controle door het ambulancepersoneel nagekeken. De andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf heeft de wagens weggetakeld.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
13.40

Inbrekers trappen deur in bij dierenasiel Uden

Flinke schade bij Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden na een inbraak, afgelopen nacht. De daders trapten de voordeur in en forceerden binnen de sloten. De vloer lag bezaaid met glas. De daders hebben niets meegenomen. Waarschijnlijk zijn ze er vandoor gegaan omdat het alarm afging. Ook de dieren waren ongedeerd.

Foto: Hokazo Uden
Foto: Hokazo Uden
13.00

Taxichauffeur in Tilburg beroofd

Een 24-jarige Tilburgse taxichauffeur is afgelopen nacht bij het Wandelbos in Tilburg door twee mannen beroofd van zijn jas en een tas met enkele bankpassen. De dieven dreigden hem met een mes te steken. Het slachtoffer kreeg eerder een aanvraag voor een rit vanaf de Wandelboslaan. De twee mannen stapten in, waarna er een woordenwisseling ontstond. Daarop gingen ze er met zijn spullen vandoor. Het tweetal ging er te voet vandoor.

12.20

Man uit Utrecht opgepakt na dreiging op A2 rond John van den Heuvel

De man die donderdag is aangehouden tijdens een politieactie op de A2 wegens een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel, zit nog vast. Het is een 36-jarige man uit Utrecht, zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. Het onderzoek van de politie naar het incident loopt nog.

Foto: ANP
Foto: ANP
12.15

Auto crasht bij achtervolging, bestuurder gaat er te voet vandoor

Een 25-jarige automobilist is donderdagavond in Roosendaal na een achtervolging en een crash opgepakt voor gevaarlijk rijgedrag. Agenten wilden hem op de Streuvelslaan controleren, maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. In de auto zat ook een 16-jarig meisje. Zij is eveneens gearresteerd.

11.50

Situatie in ziekenhuis Veldhoven weer normaal na ongeluk met chemische stoffen

In het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven is de situatie weer normaal, nadat donderdag in het laboratorium per ongeluk verschillende chemische stoffen samen werden weggegooid, terwijl dit apart had moeten gebeuren. Er ontstond een chemische reactie, een damp, waardoor elf medewerkers klachten kregen zoals tintelende lippen.

Drie afdelingen van het ziekenhuis werden uit voorzorg afgezet, en de dialysezorg kon even niet doorgaan. De medewerkers zijn allemaal voor de zekerheid gecontroleerd. Er is geen blijvende schade geconstateerd. De chemische stoffen zijn inmiddels veilig afgevoerd.

11.40

Voertuig in brand bij loods in Rijsbergen

Bij een loods aan de Hellegatweg in Rijsbergen heeft rond kwart voor elf een brand gewoed. Een van de voertuigen op het terrein vatte vlam. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk. De brandweer kwam met twee bluswagens om de brand te bestrijden.

Foto: Perry Roovers/SQ Vison Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vison Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vison Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vison Mediaprodukties
11.39

Vrouw met mes bedreigd en beroofd bij geldautomaat in Goirle

Een 26-jarige vrouw is donderdagavond beroofd toen ze net geld had gepind bij een geldautomaat in haar woonplaats Goirle. Een onbekende man bedreigde haar rond tien voor half acht met een mes bij de pinautomaat op de Thomas van Diessenstraat, tegenover het Cultureel Centrum Jan van Besouw.

08.15

Auto botst tegen boom in Breda

Een automobilist is rond tien voor zeven met zijn auto tegen een boom gebotst op de Emerparklaan in Breda. De man verloor door onbekende oorzaak de controle over het stuur in de bocht bij de Krommendijk. Het slachtoffer raakte niet gewond. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
06.46

'Mijn vrouw had me al honderd keer gewaarschuwd'

Een automobilist is donderdag betrapt terwijl hij autoreed met een telefoon in zijn hand. Daarnaast had de bestuurder geen gordel omgedaan. De man kreeg daarop een bekeuring van 400 euro. "Mijn vrouw had mij al honderd keer gewaarschuwd", verzuchtte de automobilist tegenover de agenten.

Wachten op privacy instellingen...
02.00

Lamborghini uitgebrand in Eindhoven

Op de kruising van de Jan van Eyckgracht en de Otto Veniusweg in Eindhoven is donderdagnacht een Lamborghini URUS in vlammen opgegaan. De brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Volgens een correspondent had de auto een cataloguswaarde van bijna 300.000 euro.

De Lamborghini in Eindhoven liep bij de autobrand aanzienlijke schade op (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De Lamborghini in Eindhoven liep bij de autobrand aanzienlijke schade op (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
22.40

Achtervolging Roosendaal eindigt tegen hek, twee gewonden naar ziekenhuis

Een auto is donderdagavond na een achtervolging door de politie gecrasht tegen een hek in de Roemer Visscherlaan in Roosendaal. De twee inzittenden van de auto raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis gebracht. Waarom de politie de auto achtervolgde, is niet bekendgemaakt. Ook is niet naar buiten gebracht hoe het met de slachtoffers gaat.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!