Oefenduel Willem II weer afgelast, FC Utrecht is bang voor corona - Omroep Brabant

Oefenduel Willem II weer afgelast, FC Utrecht is bang voor corona

7 januari om 12:23
nl
Archieffoto: Gijs Franken
Archieffoto: Gijs Franken
Het lukt Willem II maar niet om vrijdagavond een oefenwedstrijd te spelen. Na Cambuur Leeuwarden trok FC Utrecht zich vrijdagmorgen terug voor de vriendschappelijke wedstrijd. De club wil in de aanloop naar de herstart van de competitie alle risico’s op verdere coronabesmettingen vermijden.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Eerder deze week zag Willem II het Friese SC Cambuur al afhaken vanwege personele problemen. De Tilburgers vonden in FC Utrecht heel snel een nieuwe tegenstander voor een oefenpotje, maar die zegde vrijdagmorgen dus af.

Het vriendschappelijk duel tussen de Tilburgers en FC Utrecht zou op YouTube uitgezonden worden en ook dat gaat nu niet door. FC Utrecht zegde eerder ook een oefenpot tegen Heerenveen op zaterdag af.

Onderlinge wedstrijd
Voor Willem II zit er dus niets anders op dan vrijdag een onderlinge wedstrijd te spelen.

Het is nog maar de vraag of Willem II voor de herstart van de eredivisie tegen een andere club kan oefenen. Bij de Tilburgers zijn enkele coronabesmettingen gemeld en dat lijkt voor terughoudendheid bij andere clubs te zorgen.

Voor Willem II was het toch al geen beste week. Donderdag werd bekend dat keeperstrainer Harald Wapenaar per direct vertrekt.

LEES OOK: Keeperstrainer vertrekt per direct bij Willem II: 'Verschil van inzicht'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.