'Ontvoerde' Hazes weer terug op zijn plek

9 januari 2022 om 08:55 • Aangepast 10 januari 2022 om 09:46
nl
Het in Erp gemaakte Legobeeld van André Hazes staat weer op zijn plek op de Dam in Amsterdam. Oudejaarsvereniging De Geitefok ontvoerde het beeld eind vorig jaar bij wijze van stunt. De Friese club heeft het beeld zelf weer teruggezet.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het beeld van Hazes werd na kerst in het holst van de nacht ingeladen en meegenomen naar het Friese dorp Oldeberkoop. De 'Geitefokkers' halen dit soort grappen wel vaker uit. Zaterdag brachten ze het beeld van Hazes terug.

Wachten op privacy instellingen...

Het loodzware beeld is gemaakt door Remon van Zoggel van de Dutch Deco Factory in Erp. Toen eind vorig jaar duidelijk werd dat de verdwijning van het beeld een ludieke stunt was, liet hij al weten opgelucht te zijn.

Berenburg voor initiatiefnemer
Voor horecaondernemer Won Yip namen leden van De Geitefok zaterdag wat flessen Berenburg mee. Hij en Rachel Hazes lieten het beeld op de Dam plaatsen. De horecaondernemer kan wel lachen om de stunt. "Hij staat er weer. Prima toch. Weer een stukje vrolijkheid terug in de stad. En dat kunnen we wel gebruiken", zegt hij tegen NH Nieuws.

Het beeld van Hazes blijft nog een paar dagen staan en wordt dan voor onbepaalde tijd in het kantoor van Won Yip gezet. "Want het is nu te koud voor hem."

LEES OOK:

Legobeeld André Hazes weer terecht: kunstwerk meegenomen naar Friesland

Waar is André Hazes? Maker van gejat beeld baalt: 'Hoe dan?'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!