Video

Rai Vloet gaat weer trainen na dodelijk ongeluk: 'Ik denk er elke dag aan'

10 januari 2022 om 10:57 • Aangepast 11 januari 2022 om 10:52
nl
Rai Vloet sluit weer aan bij de selectie van Heracles Almelo. De 26-jarige profvoetballer uit Schijndel was half november betrokken bij een verkeersongeluk op de A4, waarbij een 4-jarig jongetje om het leven kwam. Vloet maakte sindsdien geen deel uit van de selectie van de Eredivisieclub.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Vloet zat samen met een vriend in de auto die achterop een andere auto botste. In die auto zaten een man, een vrouw en twee kinderen. Een van de kinderen raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het is niet bekend of Vloet achter het stuur zat of de vriend.

"We moeten als goed werkgever Rai de kans geven weer aan te sluiten."

Vloet werd aangehouden en na een dag vrijgelaten, maar hij blijft wel verdachte in de zaak. De middenvelder, die vorig voetbalseizoen zestien doelpunten maakte in de Eredivisie, bracht de afgelopen periode door met zijn familie. Hij keert nu terug op het veld in Almelo.

Technisch directeur Tim Gilissen van Heracles: "We hebben in de periode nadat het gebeurd is meerdere gesprekken gevoerd, met name met Rai. We hebben de inhoud van die gesprekken gebruikt om extern juridisch advies in te winnen. Daar is met name uitgekomen dat wij op dit moment als werkgever niet al te veroordelend kunnen en mogen optreden. Dat moeten we vooral overlaten aan het recht en de rechtspraak. Tegelijkertijd moeten we als goed werkgever Rai ook de kans geven weer aan te sluiten bij ons en zijn leven weer op te pakken. Het is zeker geen gemakkelijke keuze geweest, bij dit onderwerp komt veel emotie kijken. Wij vinden het daarom belangrijk om weloverwogen te werk te gaan."

"Er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk aan het ongeluk of de tragische gevolgen daarvan."

Vloet reageert in een video op zijn terugkeer bij Heracles. "Naar omstandigheden gaat het redelijk goed met me. Maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk aan het ongeluk of de tragische gevolgen daarvan. Ik zou heel graag de tijd willen terugdraaien, maar helaas kan dat niet", zegt de oud-speler van onder meer PSV, FC Eindhoven en NAC Breda. "Voor de familie van het slachtoffer is dit het allerergste. Ik leef elke dag enorm met hen mee. Dit geeft dan ook een dubbel gevoel. Ik ben blij dat ik weer deel kan uitmaken van de groep en langzamerhand mijn leven weer kan oppakken. Maar ik weet tegelijkertijd dat de familie dat niet kan."

Heracles staat halverwege het seizoen op de dertiende plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Frank Wormuth hervat de competitie zaterdag tegen NEC. Vloet kan weer wedstrijden gaan spelen zodra hij daarvoor fit genoeg is. De middenvelder moest als gevolg van de verwondingen die hij opliep bij het ongeluk een operatie ondergaan. Hij werkte de afgelopen weken met een personal trainer aan zijn herstel.

LEES OOK:

'Vriend Vloet verklaart niet gereden te hebben bij dodelijk ongeluk op A4'

Rai Vloet uit de cel na dodelijk ongeluk, maar blijft wel verdachte

Voetballer Rai Vloet vast na dodelijk ongeval

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.