Video

Martijn en hoogzwangere Sylvie zijn het eerste bruidspaar in Land van Cuijk

10 januari 2022 om 14:35 • Aangepast 11 januari 2022 om 11:21
nl
Een bijzondere dag voor Martijn en Sylvie Derks uit Escharen. Sowieso al omdat ze maandagochtend gingen trouwen, maar ook omdat ze de eerste waren in de nieuwe fusiegemeente Land van Cuijk. Dat vinden zij en ook burgemeester Wim Hillenaar best bijzonder.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Marvin Hop
Geschreven door
Hans Janssen & Marvin Hop

Het was niet per se de planning om nu al te trouwen zegt Sylvie, die tot maandagochtend nog Verheijen van haar achternaam heette. Maar ze is op dit moment 32 weken zwanger. "Daarom dachten we: laten we nu maar gaan trouwen, dat scheelt weer voor de kleine straks."

"We houden het klein."

Met die gedachte had het echtpaar geen idee dat ze de eerste zouden zijn in het gloednieuwe Land van Cuijk. "Ja, dat is eigenlijk ook best wel bijzonder", voegt Martijn er aan toe.

Martijn en Sylvie hebben op maandagochtend alleen hun ouders meegenomen. In de voormalige raadzaal van Cuijk staan maar zes stoelen klaar. "We houden het klein, later hopen we nog een feest te geven."

"Omdat Sylvie zwanger is, hebben we een speciaal Land van Cuijk-rompertje."

Omdat het de eerste bruiloft in de prille gemeente is, verbindt de burgemeester het stel zelf in de echt. "Normaal is het niet gebruikelijk dat de burgemeester dat doet", voegt Hillenaar daaraan toe.

Het bruidspaar wordt ook door de gemeente in het zonnetje gezet. "We hebben een speciaal chocoladehart, uiteraard bloemen en omdat Sylvie zwanger is, hebben we een speciaal Land van Cuijk-rompertje", zegt Hillenaar.

Land van Cuijk ontstond door het samengaan van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert en Grave. Per 1 januari dit jaar zijn ze verder gegaan onder één vlag. De gemeente telt ongeveer 90.000 inwoners en is qua oppervlakte de grootste gemeente van Brabant.

ZIE OOK:

Land van Cuijk nieuwe naam van fusiegemeenten Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis

Meerderheid Mill en Sint Hubert wil opgaan in nieuwe gemeente Land van Cuijk

Verkiezingen: CDA wint in Land van Cuijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.