112-nieuws: boete voor kijken tablet • stroomstoring Breda is voorbij - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: boete voor kijken tablet • stroomstoring Breda is voorbij

12 januari om 06:16 • Aangepast 20 januari om 11:53
nl
Via dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.05

Dit liveblog is gesloten

22.50

Bestuurder spoorloos na ongeluk

Bij de Ballemanseweg bij Galder is een ongeluk gebeurd. Een bestuurder van een bestelbus vloog er rond tien uur uit de bocht.

Toen de hulpdiensten ter plaatse waren was hij spoorloos verdwenen. De bestelbus was via een boom tot stilstand gekomen aan de andere kant van de weg. Het voertuig was flink beschadigd en is getakeld door een berger. De politie is op zoek naar de bestuurder.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
22.29

Boete voor kijken op tablet tijdens rit op A59, bestuurder had drugs gebruikt

Wachten op privacy instellingen...
22.19

Bestuurder rijdt achteruit op snelweg en krijgt lekke band

Een automobilist die met zijn aanhanger achteruit reed op de A2, omdat hij de afslag naar de A67 had gemist, moet dat met een lekke band bekopen.

Wachten op privacy instellingen...
22.07

Stroomstoring in Breda is voorbij

De eerdere stroomstoring in Breda is opgelost. De laatst 195 huishoudens in de wijk Haagse Beemden zijn rond tien over halftien van stroom voorzien, zo meldt Enexis. Zij zaten sinds halfzeven 's avonds zonder stroom door een brand in een transformatorhuisje.

22.01

Bergingsoperatie vrachtwagen in volle gang

De bergingsoperatie van de vrachtwagen die woensdagmorgen vroeg in een greppel is gereden op de A58 bij Moergestel, is in volle gang. Tot tien uur 's avonds is een rijstrook beschikbaar voor het verkeer, daarna word de A58 afgesloten voor het verkeer.

Dit gaat nog de gehele nacht duren.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties
21.32

Jongen (15) uit Steenbergen opgepakt voor doodsteken tiener

Een jongen (15) uit Steenbergen is woensdagavond samen met een jongen (16) uit het Zeeuwse Rilland opgepakt voor een dodelijke steekpartij in Middelburg. Dat meldt de politie. De 15-jarige Tim uit Middelburg raakte zondagmiddag zwaargewond bij het incident. Vandaag overleed hij aan zijn verwondingen.

LEES OOK: Jongen (15) uit Steenbergen opgepakt voor doodsteken tiener

20.43

Jumbo-truck raakt bestelbus

Een vrachtwagen van Jumbo is woensdagavond achterop een bestelbus gereden op de Westerparklaan in Breda. De vrachtwagen kwam op het fietspad tot stilstand en reed een lantaarnpaal omver. Niemand raakte gewond.

Wachten op privacy instellingen...
20.11

Stroomstoring in Breda: nog 451 huishoudens zonder stroom

Door een stroomstoring zit een deel van de wijk Haagse Beemden in Breda woensdagavond zonder stroom. De problemen ontstonden rond half zeven, toen een stroomverdeelkast aan de Vekenoord door onbekende redenen in brand vloog. In een deel van de wijk was de stroom snel hersteld, nog ongeveer 451 woningen moeten weer aangesloten worden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
18.40

File op A2 door ongeluk

Twee rijstroken zijn er dicht op de A2 bij Eindhoven door een ongeval ter hoogte van knooppunt Batadorp. Je komt in de file vanaf knooppunt De Hogt. De vertraging is ongeveer een kwartier.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
15.55

Meer verkeersongevallen in Nederland

Het aantal verkeersongevallen met alleen materiele schade steeg het afgelopen jaar in Nederland met 5055 incidenten: van 63.649 in 2020 tot 68.704 in 2021. Het aantal aanrijdingen met minimaal één gewonde nam toe met 1302 slachtoffers. In 2020 waren dat er 16.540, terwijl de teller in 2021 bleef steken op 17.842.

Ook het aantal ongevallen met blikschade kende een stijgende lijn: van 63.649 in 2020 tot 68.704 in het afgelopen jaar. Alleen het aantal ongevallen met minimaal één dodelijk slachtoffer nam af. Dat waren er het afgelopen jaar 478 tegen 496 een jaar eerder.

In Brabant gebeurden vorig jaar 12.777 ongelukken. Een jaar eerder waren dat er nog veel minder: 11.261.

LEES OOK: Veel meer verkeersongelukken in 2021, garages hebben handen vol werk

14.15

File op A58 vanwege afsluiting rijstrook

Vanwege bergingswerkzaamheden moet het verkeer op de A58 tussen Tilburg en Moergestel woensdagmiddag al rekening houden met ruim twintig minuten vertraging. 's Ochtends vroeg belandde bij Moergestel een vrachtwagen in de greppel. Op dit moment is de rechterrijstrook dicht. Woensdagavond wordt de hele weg van Tilburg naar Moergestel afgesloten om de bergingswerkzaamheden te kunnen afronden en de vangrail te herstellen.

13.35

Vermissing

Wijkagent Ger Roumen laat weten dat Musie Tesfaselasie Abay uit Schijndel al sinds 17 december wordt vermist. Musie is 16 jaar oud. Wie Musie heeft gezien of weet waar hij verblijft, wordt gevraagd de politie te bellen.

13.26

Automobilist moet auto inleveren

Een automobilist die fout op fout stapelde moest dinsdagnacht zijn auto inleveren in de Graaf Engelbertlaan in Breda. De bestuurder negeerde het stopteken dat agenten hem gaven nadat ze zagen dat de auto rondreed met verlopen kentekenplaten. Die kentekenplaten bleken vals te zijn. Daarnaast bleek de auto al sinds juni niet meer op naam te staan. De bestuurder was onder invloed van alcohol én alle drugs op de speekseltester. "Zo'n volle 'bingokaart' zien wij niet vaak", laat een agent weten.

13.00

Twee mannen belanden in het water in Best, agent haalt slachtoffers uit water

Langs de Bataweg in Best zijn woensdag kort na het middaguur twee mannen in het water geraakt. Een agent die in de buurt was, sprong in het water en heeft de slachtoffers uit het koude water gehaald. De slachtoffers en de agent worden met speciale dekens verwarmd in de ambulance. Volgens een politiewoordvoerder hoeft er niemand mee naar het ziekenhuis.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
12.13

Bredase op de bon geslingerd vanwege gevaarlijk rijgedrag

Vanwege het negeren van de rode kruizen boven de A27 is een 25-jarige automobiliste uit Breda woensdagochtend op de bon geslingerd. Agenten hadden een deel van de weg bij de afslag naar Oosterhout/Dongen laten afsluiten na een aanrijding. Maar de vrouw trok zich hier niets van aan en reed over een puntstuk om toch de afrit te kunnen nemen. Vlak langs een agent. De vrouw moet nu verplicht een cursus gaan volgen.

11.53

A58 richting Eindhoven hele nacht dicht vanwege bergen vrachtwagen

In verband met de berging van de vrachtwagen die woensdagochtend vroeg in de sloot belandde langs de A58 van Breda naar Eindhoven wordt deze weg vanaf woensdagavond zeven uur afgesloten tussen knooppunt De Baars en Moergestel. "De weg zal heel de nacht afgesloten zijn", laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Wachten op privacy instellingen...
10.35

Pizzabezorger beroofd in Breda

Een 17-jarige pizzabezorger is dinsdagavond op de Pietersberg in Breda met een mes bedreigd en van zijn wisselgeld beroofd. Dit gebeurde rond halfnegen, toen de jongen van zijn scooter afstapte. Nadat hij het wisselgeld aan de straatrover had gegeven, rende het slachtoffer snel naar zijn scooter en reed hij weg. De dader zou een lichtgetinte man zijn met een fors postuur. Hij wordt 35 jaar oud geschat, is 1,70 meter lang en droeg donkere kleren.

08.00

Vrachtwagen veroorzaakt file op A58 richting Breda

Het is weer raak op de A58, nu op de weg van Tilburg richting Breda. Vanwege een vrachtwagen met een klapband werd de rechterrijstrook rond halfacht afgesloten bij Tilburg Reeshof. Dit leidde tot een negen kilometer lange file vanaf Tilburg Centrum-Oost. De ANWB waarschuwt voor drie kwartier vertraging. Verkeer krijgt het advies om te rijden via Den Bosch en Waalwijk over de A2, A59 en A16. De vrachtwagen vervoert gevaarlijke stoffen.

Wachten op privacy instellingen...
07.11

A58 richting Eindhoven is weer open, vrachtwagen woensdagavond geborgen

Alle rijstroken op de A58 richting Eindhoven zijn weer open, meldt de ANWB. Er was een rijstrook dicht nadat er bij Moergestel een vrachtwagen in de sloot was beland. Die wordt woensdagavond geborgen. Voor nu is de weg weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
06.24

Vrachtwagen in de sloot langs A58

Een vrachtwagen is woensdag in de sloot beland langs de A58 tussen Breda en Eindhoven. Bij Moergestel is de rechterrijstrook afgesloten. Er staat tegen half zeven zo'n drie kilometer file, meldt de ANWB. Dat zorgt voor tien minuten extra reistijd. De weg wordt snel weer vrijgegeven verwacht Rijkswaterstaat. De vrachtwagen wordt vanavond geborgen.

Wachten op privacy instellingen...
06.12

Drie auto's en een huis beschadigd door brand

Op de Tulpenstraat in Breda zijn woensdagochtend vroeg drie auto's en een huis beschadigd geraakt bij een brand. Die begon bij een bestelauto die in brand vloog. Het vuur sloeg vervolgens over naar twee andere auto's in de buurt. Bij een huis aan de Tulpenstraat sprong een ruit vanwege de hitte. De politie heeft de bewoners uit het huis gehaald. Toen dat was geventileerd, mochten ze weer naar binnen. De auto's zijn door een berger getakeld.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
05.41

Auto uitgebrand in Sint-Oedenrode

Op een kruispunt van de Kampenweg in Sint-Oedenrode is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto uitgebrand. Toen de brandweer aankwam, stond de auto in lichterlaaie. Deze was verlaten. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De politie onderzoekt waar de auto vandaan komt.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone