'Biertje drinken?' Burgemeester nodigt Mark Rutte uit voor kroegentocht - Omroep Brabant

'Biertje drinken?' Burgemeester nodigt Mark Rutte uit voor kroegentocht

12 januari om 17:10 • Aangepast 13 januari om 10:06
nl
Burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen heeft premier Mark Rutte uitgenodigd voor een kroegentocht in zijn gemeente. Burgemeester Ruud van den Belt hoopt dat de minister-president de horeca in Steenbergen op deze manier een hart onder de riem wil steken.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Aanleiding voor de uitnodiging is een brandbrief van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Steenbergen (KHN) over de nijpende corona-situatie. De ondernemers balen van de huidige lockdown en vinden het stuitend om te zien dat de horeca in België, niet ver van de gemeentegrens, ‘floreert’.

Ze willen dat de lockdown zo snel mogelijk wordt opgeheven. “Psychisch vraagt het veel van de ondernemers. Bovendien zijn de steunmaatregelen onvoldoende”, zegt voorzitter Edwin Maas van de KHN Steenbergen.

"Ik ben diep geraakt."

De VVD-burgemeester schreef een brief aan zijn partijgenoot Mark Rutte. Van den Belt stelt dat hij ‘diep geraakt’ is door de zorgen van de ondernemers. In de brief vraagt hij het nieuwe kabinet mee te denken over maatregelen die de horeca de crisis uit helpen voordat het te laat is.

De burgemeester prijst de solidariteit waarmee de bewoners tot nu toe de coronacrisis gezamenlijk het hoofd hebben geboden. Om het draagvlak te behouden moet er volgens hem een balans komen tussen de belangen van de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en de maatschappij.

"Kom een biertje drinken."

“Ik hoop van harte dat onze premier, zodra dit weer kan, deze uitnodiging accepteert en een biertje komt drinken bij onze horeca-ondernemers”, stelt de burgemeester. “Op die manier kan hij zelf zien hoe belangrijk de horeca en het midden- en kleinbedrijf zijn voor de leefbaarheid in onze gemeenschap.”

Van den Belt de minister-president heeft het 'Jubileumboek 750 jaar Steenbergen' meegestuurd. ”Daarin staat hoe onze inwoners in de loop der eeuwen tegenslagen hebben overwonnen. Onze toekomst ziet er positief uit, maar dan moet het fundament wel intact kunnen blijven”, besluit de burgemeester.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.