Liveblog

112-nieuws: vrachtwagens in brand in Uden • verwaarloosde hond gevonden

13 januari 2022 om 13:42 • Aangepast 14 januari 2022 om 12:56
nl
Via dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Liveblog

23.00

Het liveblog is gesloten

22.56

'Ontsnapte doodgeschoten gevangene was onvoorspelbaar'

De 21-jarige ontsnapte gevangene die woensdagmiddag in Brecht werd doodgeschoten door de Belgische politie, was zeer onvoorspelbaar. Dat schrijft de Telegraaf, gebaseerd op stukken van de rechtbank van Rotterdam uit 2020. De man ontsnapte woensdag uit de jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda.

Hij wordt door gedragsdeskundigen omschreven als iemand met antisociale, narcistische en paranoïde trekken, een gebrek aan vertrouwen en ’chronisch instabiel in zijn denken, handelen en voelen’, schrijft de Telegraaf.

De gevangene was aan een vuurwapen gekomen toen hij zonder toestemming was vertrokken op zijn werk buiten de jeugdgevangenis Den Hey-Acker. Toen twee gevangenismedewerkers hem gingen ophalen, werden zij onder bedreiging van het wapen gegijzeld.

LEES OOK: Geweld in jeugdgevangenis Den Hey-Acker: 'Personeel voelt zich onveilig'

22.23

Vrachtwagens in brand in Uden

Op een industrieterrein aan de Bovenstraat in Uden zijn donderdagavond rond tien uur drie vrachtwagens in brand gevlogen. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te doven. Het is onduidelijk wat de oorzaak van de brand is en of er opzet in het spel is.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision
17.38

Fietsster aangereden in Bergeijk

Een fietsster is donderdagmiddag in Bergeijk aangereden door een auto toen ze de weg overstak. Het ongeluk gebeurde op de Broekstraat. Het slachtoffer is met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk zorgde voor een file in Bergeijk, omdat een rijbaan gedeeltelijk werd afgesloten.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
16.55

Urenlang geen treinen tussen Breda en Gilze-Rijen na aanrijding

Tussen Breda en Gilze-Rijen reden donderdagmiddag en -avond urenlang geen treinen na een aanrijding. De aanrijding gebeurde donderdagmiddag rond halfvijf. Treinreizigers werden met bussen verder vervoerd.

16.41

Illegale b&b ontdekt door politie, gasten in sauna tijdens inval

De politie heeft woensdag in een huis aan de Engelsedijk in Den Bosch een illegale bed and breakfast met sauna ontdekt. Tijdens de controle zaten er gasten in die sauna en arriveerden er nieuwe vakantiegangers.

De gemeente doet verder onderzoek naar de b&b. De inval was onderdeel van een grotere actie van de politie en de gemeente.

13.10

Gaslek door graafwerkzaamheden voor aanleg glasvezel in Oss

Bij de aanleg van glasvezel aan de Kievit in Oss, is een gaslek ontstaan. Een huisaansluiting is vermoedelijk met een schep geraakt. De brandweer heeft de veiligheid gecontroleerd. Enexis is aan de slag met het repareren van het gaslek.

Gaslek in Oss bij graafwerkzaamheden (foto: SQ Vision - Gabor Heeres).
Gaslek in Oss bij graafwerkzaamheden (foto: SQ Vision - Gabor Heeres).
12.15

Onwel geworden automobilist rijdt tegen lantaarnpaal

Een automobilist is donderdagmiddag onwel geworden en reed daardoor tegen een lantaarnpaal aan de Tuinzigtlaan in Breda. Ambulance-medewerkers konden niet bij de bestuurder komen, omdat de auto op slot zat. De brandweer kwam te hulp, de bestuurder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision - Perry Roovers
Foto: SQ Vision - Perry Roovers
11.56

Gemeente sluit drugspand aan Populierstraat

De gemeente Meierijstad heeft donderdag een huis aan de Populierstraat in Schijndel voor drie maanden gesloten. Eerder werden in dit huis 5 gram cocaïne en 75 xtc-pillen gevonden, ook zou er vanuit het huis worden gedeald.

10.48

Bestuurder gecrashte bestelbus Galder opgepakt

De bestuurder van de bestelbus die woensdagavond uit de bocht vloog op de Ballemanseweg bij Galder is opgepakt. De politie kreeg later woensdagavond melding van een verwarde man die bij verschillende huizen in de omgeving had aangebeld. Op straat wilde ze de 40-jarige man uit Zaltbommel een blaastest afnemen waarop hij agressief werd, hij is aangehouden voor rijden onder invloed en belediging.

De bestelbus raakte flink beschadigd bij het ongeluk in Galder (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De bestelbus raakte flink beschadigd bij het ongeluk in Galder (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
10.49

Verwaarloosde hond en drugs in huis: man opgepakt

Een 51-jarige man is woensdag aangehouden nadat de politie harddrugs vonden in zijn huis in Tilburg-Noord. Ze zochten de man in eerste instantie op vanwege een melding van overlast. De man maakte een verwarde indruk en leek onder invloed. In het huis vonden zij ook een verwaarloosde, sterk vermagerde hond. Die is meegenomen door de dierenambulance.

10.18

Drie tieners gepakt na betalen met vals geld

Drie jongens van 15 en 16 jaar zijn woensdag aangehouden nadat ze in Bergen op Zoom een telefoon kochten met vals geld, dat meldt de politie. De vrouw die de telefoon verkocht, ontdekte al snel dat het om vals geld ging. Aan de hand van het signalement kon de politie de 15-jarige uit Ossendrecht op straat aanhouden. De andere twee jongens (uit Halsteren en Bergen op Zoom) zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak.

08.23

Frontale botsing auto's in Liessel

Twee auto's zijn donderdagochtend frontaal op elkaar gebotst op de weg Loon in Liessel. Een automobilist kwam na een kleine stuurfout op de linkerrijstrook uit en probeerde nog te corrigeren, maar die kon een frontale botsing met een tegenligger niet meer voorkomen. Een auto kwam in een sloot terecht, de andere kwam tegen een boom tot stilstand. Beide auto’s zijn weggesleept.

Het ongeluk in Liessel gebeurde rond acht uur donderdagochtend (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
Het ongeluk in Liessel gebeurde rond acht uur donderdagochtend (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
22.29

Afgeleide automobilist belandt op vluchtstrook

Een automobilist (28) reed woensdagavond pardoes de vluchtstrook langs de A59 bij Rosmalen op. De bestuurder was volgens de politie afgeleid omdat hij aan het kijken was op zijn tablet. Uit een speekseltest bleek dat hij ook onder invloed was van softdrugs. Daarop werd de automobilist aangehouden en is er bloed afgenomen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!