Onderzoek naar Belgische agenten die ontsnapte jeugdgevangene doodschoten

13 januari 2022 om 13:30 • Aangepast 14 januari 2022 om 13:08
nl
Belgische agenten die de ontsnapte jeugdgevangene uit Breda hebben beschoten waarna hij overleed, zullen worden verhoord. De toezichthouder van de Belgische politiediensten, het Comité P, zal dat gaan doen. De schietpartij vond plaats in Brecht in de Vlaamse provincie Antwerpen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De jongen zat vast in de jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda. Hij was aan het werk buiten de instelling en heeft toen twee mensen van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gegijzeld.

"Onder bedreiging van een wapen reden ze naar België", schrijft het parket van Antwerpen. "De 21-jarige man liet de twee gijzelaars bij Hoogstraten uit de wagen."

De Belgische politie dwong de ontsnapte gevangene kort daarna te stoppen. "Tussen de kruispunten van de Heihoefke en Kraaienhorst in Sint-Lenaarts (Brecht) is de twintiger gestopt. Daarna ontstond er een schietpartij. Daarbij werd over en weer geschoten", meldt het parket.

De jongen raakte daarbij dus gewond. De aanwezige politiemensen zijn meteen met de reanimatie gestart. Later werd die overgenomen door ambulancepersoneel. Maar dat mocht niet baten. Er raakten geen andere mensen gewond. "Het stressteam van de federale politie werd ingeschakeld om de betrokken inspecteurs psychisch bij te staan."

Er zal een autopsie op het lichaam van het slachtoffer worden uitgevoerd. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de gijzeling en de schietpartij.

LEES OOK:

Dit zijn de jongeren in Den Hey-Acker: 'Ze zitten er niet voor niets'

Jeugdgevangene Breda na ontsnapping doodgeschoten door Belgische politie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.