Duel Helmond Sport toch afgelast, zaak krijgt nog wel een staartje

14 januari 2022 om 11:45 • Aangepast 17 januari 2022 om 09:47
nl
De wedstrijd tussen FC Emmen en Helmond Sport in de eerste divisie gaat vrijdag definitief niet door. De KNVB heeft het duel geschrapt omdat Helmond Sport zegt geen volwaardig team op de been te kunnen brengen, vanwege spelers die kampen met het coronavirus en blessures.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Toch voldoet Helmond Sport formeel volgens de KNVB niet aan de richtlijnen die de bond heeft opgesteld om wedstrijden vanwege corona uit te stellen. Volgens de reglementen van de voetbalbond moeten clubs in actie komen als ze minimaal twaalf veldspelers plus één doelman hebben. Corona moet dan wel de hoofdoorzaak voor de vele afwezigen zijn. Dat laatste bleek donderdag, toen Helmond Sport om uitstel vroeg, volgens de voetbalbond niet het geval.

De KNVB zette vrijdag toch een streep door het duel omdat Helmond Sport weigert naar Emmen te gaan. "De komende weken wordt duidelijk wat er met de wedstrijd gebeurt", aldus de KNVB.

Helmond Sport beschikt momenteel over tien spelers, inclusief de keepers. Dat is volgens de club niet te doen. Normaal gesproken heeft de club negentien veldspelers en drie keepers.

Straf dreigt
Voor Helmond Sport dreigt vermoedelijk een straf, maar daar kon de voetbalbond vrijdag nog niets over zeggen.

LEES OOK:

Helmond Sport weigert te spelen tegen FC Emmen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.