Carnaval met Pinksteren, ook Oosterhout gaat ervoor

16 januari 2022 om 21:12 • Aangepast 23 januari 2022 om 21:27
nl
Oosterhout heeft alle carnavalsactiviteiten voor februari afgelast, maar hoopt het feest met Pinksteren in te halen. Het programma moet nog vorm krijgen, maar de gemeente verwacht dat ook de Grote Optocht dan plaats zal vinden. Voor februari wordt er gezocht naar (online) alternatieven zodat er toch carnaval gevierd kan worden.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Dat heeft de Oosterhoutse carnavalsvereniging De Smulnarren zondag bekendgemaakt.

Duizenden mensen
“De persconferentie van 14 januari haalt wat druk van de ketel, maar biedt ons onvoldoende ruimte en perspectief om een evenement te organiseren waar naar verwachting duizenden mensen op af gaan komen. Volgens de huidige normen krijgen we daar geen vergunning voor, ook niet in februari”, valt te lezen in het persbericht.

In samenspraak met verschillende partijen werkt de vereniging nu aan een carnavalesk programma tijdens het Pinksterweekend van 4 t/m 6 juni.

Perspectief en vrolijkheid
"We willen perspectief bieden. Tijdens het Pinksterweekend hopen we wat vrolijkheid terug te brengen. We verwachten dat Halfvasten te vroeg is voor een feest zonder anderhalve meter", vertelt Ernst-Jan van Langh (voorzitter van de Oosterhoutse carnavalsvereniging).

In het programma, dat de komende tijd meer vorm zal krijgen, komen carnavalstradities in een aangepaste vorm terug. Als de maatregelen het toelaten, zal de Grote Optocht daar ook onderdeel van uitmaken.

Alternatieven voor februari
Voor februari roept de club alle inwoners van Kaaiendonk op om mee te denken over ludieke alternatieven zodat carnaval ook in februari toch gevierd kan worden. Want, zo luidt het motto van de carnavalsvereniging: "Wat er ook gebeuren zal, we vieren altijd carnaval!"

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

LEES OOK

Carnavalsoptocht Tilburg mogelijk met Halfvasten

Bekijk hier of de carnavalsoptocht in jouw gemeente doorgaat

Juist in deze coronatijd wil Omroep Brabant het gevoel van carnaval omarmen, vasthouden en koesteren. Ook dit jaar wordt carnaval bij Omroep Brabant een kleinfisjenie! Uiteraard doen we dat binnen de geldende coronamaatregelen. Omroep Brabant vraagt carnavalsvierders die meedoen aan onze activiteiten rekening te houden met die regels. Op die manier kunnen we er samen een mooi feestje van maken. Het mooiste dat is carnaval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.