Carnavalsoptocht in Tilburg mogelijk met Halfvasten - Omroep Brabant

Carnavalsoptocht in Tilburg mogelijk met Halfvasten

16 januari om 16:03 • Aangepast 23 januari om 21:28
nl
In Tilburg is een alternatieve datum geprikt voor de carnavalsoptocht. Mocht de coronapandemie toch roet in het eten gooien komende carnaval, dan wordt de optocht naar 27 maart verplaatst, Halfvasten.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het is geen definitieve verplaatsing van het evenement, maar de Carnavalsstichting Tilburg wil zo min mogelijk risico nemen.

Het carnavalsfeest houden in de zomer, daar zijn ze in Tilburg niet heel enthousiast over. "Carnaval is cultureel erfgoed en de katholieke traditie hoort daarbij: waarbij Aswoensdag, het begin van het vasten, veertig dagen voor Pasen ligt."

"Veel Kruiken en Kruikinnen houden van de charme van de koude periode."

"Het is geen festival dat je zomaar ergens in het jaar houdt. Daarnaast horen we van veel Kruiken en Kruikinnen dat de charme van de koude periode, waarin je je lekker kunt opwarmen in een dampende kroeg met een Schrobbelèrke erbij, ook meespeelt", aldus de Carnavalsstichting Tilburg in een aankondiging.

De carnavalsstichting hoopt nog altijd op versoepelde maatregelen tijdens carnaval. "Daarmee kunnen we, eventueel in aangepaste vorm, toch nog carnaval vieren. Kortom, wij wachten nog even met een definitief besluit. De burgemeester en wethouders steunen deze keuze."

Carnaval is dit jaar van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart. In onder meer Den Bosch, Roosendaal en Breda werd eerder besloten dat de carnavalsoptochten niet doorgaan.

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

LEES OOK:

Eerste carnavalsoptocht alweer geschrapt, streep door feest in Roosendaal

Streep door alle grote carnavalsactiviteiten in Breda: 'Dit doet veel pijn'

Ook carnavalsoptocht in Den Bosch gaat niet door

Juist in deze coronatijd wil Omroep Brabant het gevoel van carnaval omarmen, vasthouden en koesteren. Ook dit jaar wordt carnaval bij Omroep Brabant een kleinfisjenie! Uiteraard doen we dat binnen de geldende coronamaatregelen. Omroep Brabant vraagt carnavalsvierders die meedoen aan onze activiteiten rekening te houden met die regels. Op die manier kunnen we er samen een mooi feestje van maken. Het mooiste dat is carnaval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.