Ook carnavalsoptocht in Den Bosch gaat niet door

8 december 2021 om 13:36 • Aangepast 24 januari 2022 om 11:44
nl
De grote carnavalsoptocht in Den Bosch gaat volgend jaar niet door. Volgens de Oeteldonksche Club is het onder de huidige corona-omstandigheden niet mogelijk om aan de carnavalswagens te bouwen.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

"Met pijn in het hart hebben we moeten besluiten dat de Grote Optocht ook komend jaar niet door de Oeteldonkse straten trekt", meldt de carnavalsvereniging. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat er een streep door de carnavalsstoet gaat.

Bouwhal gesloten
Sinds de vorige coronamaatregelen is de bouwhal gesloten en door de harde lockdown kan de hal nog steeds niet veilig open. Volgens de Oeteldonksche Club is het erg onzeker of er sowieso met de wagens mag worden gereden tijdens carnaval.

De beslissing over de overige carnavalsactiviteiten wordt rond 1 februari genomen.

Optochten in Breda en Roosendaal
Eerder werd al bekend dat de optochten in Breda en Roosendaal zijn afgelast.

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

LEES OOK:

Streep door alle grote carnavalsactiviteiten in Breda: 'Dit doet veel pijn'

Eerste carnavalsoptocht alweer geschrapt, streep door feest in Roosendaal

Juist in deze coronatijd wil Omroep Brabant het gevoel van carnaval omarmen, vasthouden en koesteren. Ook dit jaar wordt carnaval bij Omroep Brabant een kleinfisjenie! Uiteraard doen we dat binnen de geldende coronamaatregelen. Omroep Brabant vraagt carnavalsvierders die meedoen aan onze activiteiten rekening te houden met die regels. Op die manier kunnen we er samen een mooi feestje van maken. Het mooiste dat is carnaval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.