Vermist Belgisch jongetje (4) dood gevonden in Zeeland - Omroep Brabant

Vermist Belgisch jongetje (4) dood gevonden in Zeeland

17 januari om 22:32 • Aangepast 20 januari om 15:23
nl
De vermiste Dean (4) die woensdag vanuit het Belgische Sint-Niklaas verdween, is maandagavond dood teruggevonden in de provincie Zeeland. Dat maakte de politie bekend. Voor het kind was eerder op de avond een Amber Alert verstuurd. Zijn ontvoerder zit inmiddels vast en ook diens vriendin, waar Dean in huis logeerde, is dinsdag opgepakt.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Bij de politie was een melding binnengekomen dat de jongen gezien zou zijn bij de Neeltje Jans bij Vrouwenpolder. Daarop is de politie gaan zoeken. "De jongen is gevonden op een parkeerplaats in een afgelegen gebied. In de buurt van het water." De politie gaat ervan uit dat Dean door een misdrijf om het leven is gekomen.

De politie bracht maandagmiddag naar buiten dat de 34-jarige Belg Dave de K. in verband met de vermissing werd gezocht. Hij was de oppas van Dean en verdween spoorloos met het kind. De man zou 'mogelijk in het zuiden van Nederland' zijn. Er werd een grote zoekactie op touw gezet in onder meer Waalwijk en Sprang-Capelle. De actie werd gecoördineerd door de officier van justitie in Breda.

De verdachte werd rond kwart over twee in het Utrechtse Meerkerk aangehouden. Dit na een melding over een verdachte situatie daar. Uit verder onderzoek bleek dat hij zijn auto had achterlaten bij een bedrijf in Gorinchem. De auto is daar gevonden en veilig gesteld. Hij zit vast voor ontvoering. Dinsdag werd ook de Nederlandse vriendin R.W. van De K. aangehouden in Sint-Gillis-Waas waar ze samenwoonde met De K. Uit haar verklaringen zou blijken dat ze Dave wilde beschermen en bijvoorbeeld niet wilde vertellen wat voor kleren hij aanhad. Ze was bang dat hij weer terug naar de gevangenis moest.

De verdachte werd in 2010 veroordeeld tot tien jaar cel voor 'feiten van kindermishandeling waarbij de dood werd veroorzaakt' van een peuter van twee jaar, meldt het Oost-Vlaamse parket aan Belga. "De betrokkene heeft zijn straf uitgezeten en de straf kende zijn einde in december 2018", aldus het parket.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.