Opmars van coronabesmettingen zet door: meer dan 35.000 positieve tests

18 januari 2022 om 15:10 • Aangepast 19 januari 2022 om 07:24
nl
Er is dinsdag opnieuw een besmettingsrecord gesneuveld. Voor het eerst zijn er in onze provincie meer dan 35.000 positieve tests gemeld in een week tijd. Nog nooit eerder waren het er zoveel.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

In de afgelopen zeven dagen zijn er in Brabant in totaal 37.720 positieve coronatests geregistreerd. Opnieuw een absoluut record, net als vorige week. Toen bleef het aantal nieuwe besmettingen net onder de dertigduizend: 29.325. Nu zijn het er dus fors meer. Het is een stijging van bijna dertig procent.

Verdubbeling
Ook landelijk is er een nieuw record: ruim 242.000 nieuwe besmettingen in een week. Zowel in onze provincie als landelijk is het aantal besmettingen in twee weken tijd ruim verdubbeld.

Op dagbasis is goed te zien hoe hard het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. De overheid verwacht landelijk uit te komen op ongeveer 80.000 nieuwe besmettingen per dag. Dan zou het aantal besmettingen van nu nog een keer verdubbelen.

Wachten op privacy instellingen...

Ziekenhuiscijfers
Ondanks de stijging van het aantal besmettingen, blijft een toestroom in de ziekenhuizen vooralsnog uit. In de Brabantse ziekenhuizen liggen dinsdag 144 coronapatiënten, minder dan een week eerder. Vorige week om deze tijd hielden 188 coronapatiënten een ziekenhuisbed bezet.

De daling van coronapatiënten in de ziekenhuizen zet nog door (bron: NAZB))
De daling van coronapatiënten in de ziekenhuizen zet nog door (bron: NAZB))

Ook in de rest van Nederland neemt de druk op de ziekenhuizen nog niet toe. In de afgelopen week waren de klachten van 647 coronapatiënten zo erg dat ze in een ziekenhuis belandden, van wie 94 op een intensive care kwamen te liggen. Dat zijn de laagste aantallen sinds de tweede helft van oktober. De instroom daalt voor de zesde week op rij.

Een paar weken geleden zei het Outbreakmanagement Team (OMT) een stijging ongeveer nu te verwachten.

LEES OOK:

Twee middelbare scholen week na kerstvakantie noodgedwongen alweer dicht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.