Video

Geen fans welkom rond Philips Stadion tijdens kraker PSV-Ajax

23 januari 2022 om 13:09 • Aangepast 24 januari 2022 om 12:44
nl
Er is massaal politie en ME op de been in Eindhoven vanwege de wedstrijd tussen aartsrivalen PSV en Ajax. Dit ondanks dat er geen publiek welkom is in het stadion. "We hebben signalen gekregen dat supporters van beide clubs de spelers bij aankomst een hart onder de riem willen steken. Dat willen we niet gezien de coronamaatregelen. De omgeving rond het stadion wordt daarom uit voorzorg leeggeveegd", laat een politiewoordvoerder weten.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Alleen de toegangsweg waar de spelersbussen voorbij komen blijft toegankelijk. De verdere omgeving rond het Philips Stadion wordt voor, tijdens en na de wedstrijd afgesloten voor verkeer en voorbijgangers. Het is gebruikelijk dat er tientallen supporters ruim voor de wedstrijd al klaar staan bij het voetbalstadion om de PSV-spelers toe te juichen. De bus van de tegenpartij wordt dan uitgejouwd. Dat laatste gebeurde overigens wel toen de bus van Ajax onderweg was richting het stadion.

De spelersbus van Ajax onderweg naar het stadion van PSV (foto: Imke van de Laar).
De spelersbus van Ajax onderweg naar het stadion van PSV (foto: Imke van de Laar).

Actie
Eerder voerden 100 tot 150 betrokken agenten die nu voor de veiligheid rondom deze wedstrijd zorgen actie in het Evoluon. Daar werden ze bijgepraat over de eisen die in Den Haag zijn neergelegd over salaris en werkdruk voor agenten. Mocht daar binnen twee weken geen positief bericht uit Den Haag op volgen zal de politie ook gaan staken bij zulke grote wedstrijden als vandaag en demonstraties.

Voor de fans van beide clubs is het een hard gelag dat ze niet bij deze wedstrijd mogen zijn door coronamaatregelen. PSV staat bovenaan maar Ajax volgt met één punt minder en een aanzienlijk beter doelsaldo. Deze wedstrijd kan voor beide partijen een doorbraak in de competitie betekenen.

Niet de sterkste opstelling
PSV begint sowieso niet in de sterkste opstelling aan de topper tegen Ajax. Sterkhouder Ibrahim Sangaré ontbreekt omdat hij met Ivoorkust deelneemt aan het toernooi om de Afrika Cup. Daarnaast is reserve-aanvoerder André Ramalho er niet bij. De Braziliaanse verdediger herstelt van een operatie aan zijn enkel. Dit herstel gaat nog weken duren.

Spits Carlos Vinícius - die de weken voor de winterstop aardig op dreef was - is ook nog niet beschikbaar, evenals het grote talent Noni Madueke. De Engelsman kampt al langer met een spierblessure.

Vraagteken
Maximiliano Romero is een vraagteken voor zondagmiddag. De Argentijnse spits, die de laatste weken een prima indruk achterliet, liep deze week een blessure op tijdens een training. Hoe ernstig die blessure is, heeft de club nog niet bekendgemaakt.

LEES OOK: Politie voert actie voor aanvang van PSV-Ajax

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.