Video

Tientallen jongeren met vuurwerk aangehouden voor de wedstrijd PSV-Ajax

23 januari 2022 om 15:08 • Aangepast 24 januari 2022 om 14:30
nl
De politie heeft voordat de kraker PSV-Ajax zondagmiddag begon 38 voetbalfans aangehouden. De groep zorgde met het afsteken van vuurwerk voor tumult rond het Philips Stadion. De supporters weigerden het gebied rond het voetbalstadion te verlaten, dat juist uit voorzorg door de politie werd vrijgehouden.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De politie en ME zijn zondag massaal aanwezig bij de kraker PSV-Ajax. De omgeving van het stadion werd ontruimd om te voorkomen dat supporters de spelers in de bussen zouden aanmoedigen. De politie wilde hiermee voorkomen dat er te veel mensen bij elkaar staan. Door coronamaatregelen kan dat niet.

Geen harde kern
"De aangehouden jongeren zijn tieners, hooguit begin twintig", aldus onze verslaggever. "Ze waren vrij jong en horen niet bij de harde kern van de supporters. Een vrouw die toevallig tussen de luidruchtige jongeren verzeild raakte, was flink onder de indruk van het vele vuurwerk dat werd aangestoken."

Volgens een woordvoerder van de politie hebben de jongeren eerst een waarschuwing gekregen en werd hen verteld het gebied te verlaten. "Zij kregen een kaartje mee waarop het verboden gebied in Eindhoven zichtbaar was. Toen ze niet vertrokken zijn ze aangehouden."

De directe omgeving van het stadion is helemaal afgezet, ook de zijstraten rondom het stadion zijn geblokkeerd met politiebusjes zodat supporters op afstand blijven. Door coronamaatregen is er geen publiek welkom bij de wedstrijd tussen de twee aartsrivalen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.