Video

De voetbalcompetitie is weer begonnen, maar lang niet voor iedereen

29 januari 2022 om 15:49 • Aangepast 31 januari 2022 om 10:16
nl
Voetballertjes op het veld en ouders langs de kant. Het lijkt weer een beetje normaal op het sportcomplex van VOAB in Goirle. Door de versoepeling van de coronamaatregelen is de competitie dit weekend weer begonnen.
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Ook het vierde elftal van jongens onder de 12 staat zaterdagmorgen om tien uur weer op het veld. De afgelopen weken mocht er wel getraind worden en waren er ook onderlinge wedstrijden toegestaan. Maar volgens aanvoerder Timor is een echte wedstrijd veel spannender: "Nou kunnen we tenminste weer punten verdienen als je een wedstrijd wint." En die punten worden er vandaag gepakt. Na het derde kwart staat VOAB al met 4-1 voor tegen Trinitas uit Oisterwijk.

"Nu kunnen we weer punten verdienen."

Voorzitter Arnoud Strijbis is ook tevreden met die tussenstand, maar hij is vooral blij dat er weer gespeeld kan worden. "Het gaat er om dat kinderen en ouderen weer plezier kunnen hebben met sport." En dat plezier is er. Ouders staan weer aan de kant en moedigen aan " Mijn zoon vond het wel weer spannend en hij wilde heel graag dat we kwamen kijken", zegt een moeder aan de zijlijn. Of ze trots is? "Natuurlijk ben ik trots."

Er zijn op zaterdagmorgen ook lege velden. De omikronvariant heeft zijn werk gedaan, zegt voorzitter Strijbis. "Bij VOAB is een derde van de wedstrijden afgelast omdat wij of de tegenstander geen team op de been hebben gekregen. Te veel spelers zitten in quarantaine."

Bij de wedstrijdcoördinator zijn gisteravond en zelfs vanmorgen nog afmeldingen binnenkomen. Dat heeft ook gevolgen voor de competities. "De KNVB heeft al aangekondigd dat er wedstrijden door de week moeten worden ingehaald. Wedstrijden door de week betekent minder trainingen."

"Veel spelers zijn positief getest of zitten in quarantaine."

Intussen zijn de jongens onder 12 aan het vierde kwart begonnen en scoren ze het ene na het andere doelpunt. Trinitas word uiteindelijk met 9-2 verslagen. De jonge voetballers zijn moe maar tevreden. Ze kunnen niet omkleden want de kleedkamer is voor de jongste kinderen verboden terrein.

"Het wordt anders veel te druk in de kleedlokalen. Alleen de oudere spelers mogen met mondkapje de kleedkamers in." Het wordt dus thuis douchen voor de jongens onder 12, maar daar zitten ze niet mee. . "Ik ga eerst een patatje oorlog halen", zegt een spelertje. En hij heeft geluk, want ook dat kan weer. De kantine van VOAB is op anderhalve meter afstand ook weer open.

LEES OOK: Amateurwedstrijden mogen weer, maar veel spelers zitten in quarantaine

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.