Video

Reclameborden leveren voetbalclub VOAB geld én energie op

30 januari 2022 om 16:44 • Aangepast 31 januari 2022 om 10:17
nl
Reclameborden van de plaatselijke slager of het bouwbedrijf staan bij iedere voetbalclub langs het veld. Zo ook bij voetbalclub VOAB. Maar de nieuwste borden bij de Goirlese club brengen niet alleen geld in het laatje, ze wekken ook energie op. "Hiermee gaat onze energierekening omlaag."
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Op het eerste oog ziet het er uit als een gewoon reclamebord, maar als je beter kijkt zie je dat de borden kunnen kantelen. "Als er niet wordt gevoetbald draaien we de borden om en komen er zonnepanelen te voorschijn", legt Steven Visee uit. Hij is van het bedrijf Softs dat de reclameborden heeft ontwikkeld. Behalve zonnepanelen zit er ook nog een luchtfilter in verwerkt dat CO2 uit de lucht filtert. "De energie die wordt opgewekt gaat naar de club."

"De energierekening is een flinke kostenpost."

VOAB in Goirle is een van de eerste voetbalclubs in Brabant die de reclameborden heeft laten plaatsen en de club deelt mee in de opbrengst. Voorwaarde is wel dat dat geld wordt ingezet voor energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van de kantine of de tribune.

Voetbalclub VOAB had wel oren naar het idee. "Wij kunnen zo onze sponsors mooi voor het voetlicht brengen, en tegelijkertijd brengen we onze energielasten naar beneden", zegt voorzitter Arnoud Strijbis. "De verwarming van de kleedkamers, de kantine en de veldverlichting zijn een flinke kostenpost voor een voetbalclub."

"Reclame maken kan bij meerdere clubs tegelijkertijd."

Nu de lockdown voorbij is en er weer gevoetbald wordt draaien de nieuwe reclameborden voor het eerst in Goirle. Het is een installatie van 18 meter lang. Veel draaiende reclameborden en in het midden een led-paneel waarop wisselende reclameteksten en filmpjes kunnen worden afgespeeld.

"Daar kan een sponsor bijvoorbeeld ook personeelsadvertenties op laten zetten", aldus Visee. "Wij hebben nu al bij 50 clubs in Nederland deze borden staan en daar gaan we ook een netwerk van maken. Zo kunnen we grotere bedrijven interesseren om tegelijkertijd reclame te maken op de led-panelen van al die voetbalvelden."

LEES OOK: De voetbalcompetitie is weer begonnen, maar lang niet voor iedereen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.