Video

Over twee weken pas duidelijkheid over carnaval: 'Houd moed'

31 januari 2022 om 21:56 • Aangepast 1 februari 2022 om 18:45
nl
Over twee weken hopen de burgemeesters meer duidelijkheid te hebben over hoe carnaval dit jaar gevierd kan worden. Dat blijkt na het carnavalsoverleg van meerdere burgemeesters en justitieminister Dilan Yesilgöz. "Houd moed", zegt burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch na het overleg tegen alle carnavalsvierders.
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De burgemeesters bespraken maandagavond in welke vorm carnaval dit jaar gevierd kan worden. Het antwoord daarop laat nog even op zich wachten. "Het is nu echt nog te vroeg om een knoop door te hakken over een concreet scenario. We moeten dat echt nog even met elkaar gaan uitpuzzelen", zegt minister Yesilgöz vlak na het overleg. De anderhalvemetermaatregel blijft het grootste struikelpunt.

"We hebben afgesproken dat we verschillende scenario's gaan onderzoeken." De carnavalsburgemeesters gaan komende weken in gesprek met onder meer lokale organisaties, horecaondernemers en andere burgemeesters om samen te kijken naar verschillende opties. "Daar hebben we komende weken nauw contact over. Halverwege februari kijken we welk scenario het meest reëel is en hoe we carnaval kunnen vormgeven", zegt Yesilgöz.

"Er is begrip voor de situatie."

Volgens burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch moeten we dit jaar creatief zijn. "Er is begrip voor de situatie. We kijken nu de komende weken hoe we daarop verder gaan en de creativiteit van elkaar kunnen benutten om binnen de randvoorwaarden toch een goed carnaval te kunnen vieren." Volgens de burgemeester hoort een beetje flexibiliteit ook bij carnaval en moeten we daarin investeren. "Ik hoop dat we over twee weken de duidelijkheid hebben die iedereen verwacht."

Volgens Mikkers is wel duidelijk dat carnaval met de huidige basismaatregelen, zoals het houden van anderhalve meter afstand, onmogelijk is. "Dus dat betekent dat je wel moet kijken naar wat de randvoorwaarden dan wel zijn en of je het misschien met andere maatregelen, bijvoorbeeld een beter coronatoegangsbewijs, voor elkaar kunt krijgen."

LEES OOK: 'Carnaval kan doorgaan maar wel in aangepaste vorm', zegt minister Yesilgöz

Juist in deze coronatijd wil Omroep Brabant het gevoel van carnaval omarmen, vasthouden en koesteren. Ook dit jaar wordt carnaval bij Omroep Brabant een kleinfisjenie! Uiteraard doen we dat binnen de geldende coronamaatregelen. Omroep Brabant vraagt carnavalsvierders die meedoen aan onze activiteiten rekening te houden met die regels. Op die manier kunnen we er samen een mooi feestje van maken.

Lees alles over carnaval op onze themapagina

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.