Zonnepanelenbedrijf ontkent oplichting: 'Ik ben er helemaal kapot van'

2 februari 2022 om 15:01 • Aangepast 3 februari 2022 om 14:38
nl
Zonnepanelenbedrijf Duurzaamheidscentrum Nederland in Terheijden heeft mensen 'niet opgelicht', wel is er ‘meer geld uit gegaan dan binnengekomen’. Dat zegt een van de directeuren tegen Omroep Brabant. Tientallen klanten hebben aanbetalingen gedaan van duizenden euro’s.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

“Iedereen denkt dat wij er met honderdduizenden euro’s vandoor zijn gegaan. Maar dat is absoluut niet het geval. Er is meer geld uit gegaan dan er is binnengekomen. Maar we hebben mensen niet opgelicht”, zegt de directeur na overleg met een advocaat. “Binnenkort komen we met een uitgebreidere verklaring, maar voor nu laten we het hierbij. Ik ben er helemaal kapot van.”

Dat is de korte verklaring die de directeur kwijt wil, na berichten over vermeende wanpraktijken. Tientallen West-Brabanders hebben aanbetalingen van duizenden euro’s gedaan voor de plaatsing van zonnepanelen. Maar vervolgens werden die zonnepanelen niet geplaatst. En klanten zeggen dat ze niet of heel moeilijk in contact kunnen komen met Duurzaamheidscentrum Nederland. Terwijl ze wel aanbetalingen hebben gedaan, in een enkel geval tot zo'n 20.000 euro.

Openstaande rekeningen
Ook uitvoerder Interago zegt nog geld tegoed te hebben. Zij plaatsten zonnepanelen in opdracht van het bedrijf. Volgens Interago staan er nog tienduizenden euro’s aan openstaande rekeningen uit bij Duurzaamheidscentrum Nederland. De laatst betaalde factuur is van tweeënhalve maand geleden.

LEES OOK:

Pas op met een aanbetaling: 'Dan kun je je geld kwijt zijn'

Zonnepanelenbedrijf van aardbodem verdwenen: tientallen klanten gedupeerd

Ook firma die zonnepanelen plaatst is gedupeerd door verdwenen bedrijf

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.