Nando maakt zijn droom waar: acteur met syndroom van Down speelt in GTST

4 februari 2022 om 08:00 • Aangepast 4 februari 2022 om 09:44
nl
Voor Nando Liebregts (26) kwam deze week een droom uit: hij speelt een rol in de tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden. De jonge Boxtelaar met syndroom van Down heeft dan ook een missie: “Ik wil aan iedereen laten zien dat mensen met syndroom van Down mee kunnen doen aan de maatschappij.”
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

“GTST zou een afspiegeling moeten zijn van de maatschappij, maar er zaten heel weinig mensen in met een beperking”, vertelt hij. Ook zijn ouders Corinne en Jean-Paul zijn trots dat hij nu onderdeel uitmaakt van de soap waar hij al jaren fan van is.

In het dagelijks leven werkt hij in het gemeentehuis van Boxtel en assisteert hij de bodes. Een voorwaarde voor zijn rol is dan ook dat het te combineren is met zijn werk. Hij heeft zijn eigen appartement in de oude pastorie van de kerk in Boxtel. Deze plek is omgebouwd tot woongemeenschap voor jongeren met een beperking.

"Ze vonden dat ik het heel goed deed, ik heb er echt van genoten!"

Nando droomt groots en maakt ze één voor één waar. Zijn dromen ‘bekend worden’ en ‘spelen voor een groot publiek’ zijn inmiddels wel verwezenlijkt dankzij hoofdrollen in de theatershow Drs. Down en de speelfilm ‘De Kameleon’. En ook die rol in Goede Tijden Slechte Tijden kan hij nu van zijn lijstje strepen.

Hoe hij dit voor elkaar kreeg? “Nando heeft ieder moment aangegrepen om zijn grote droom kenbaar te maken, in ieder interview vertelde hij erover”, aldus zijn moeder.

Daarom regelde talkshowpresentator Humberto Tan uiteindelijk een rol in de soap. Het fragment waarin Tan bekendmaakte dat Nando een rol kreeg, ontroerde kijkers massaal.

Twee maanden geleden arriveerde hij voor het eerst bij de opnames van GTST. Hij maakte al meteen indruk met zijn parate kennis over de serie. Aan de muur hingen foto’s van de cast van de afgelopen dertig jaar, Nando somde moeiteloos alle acteurs op.

“Ik ben warm ontvangen en kreeg een rondleiding over de set. Vooraf heb ik het script gekregen, dat heb ik met mijn coach op de set doorgenomen. Daarna mocht ik oefenen tijdens de repetitie.”

De dagen erna zijn de daadwerkelijke opnames gemaakt, waar Nando met veel plezier op terug kijkt. “Ik kreeg veel positieve reacties, ze vonden dat ik het heel goed deed. Ik heb er echt van genoten!”

"Sommige collega’s zeiden: ‘We hebben je gezien, je zit nu in de showbizz!’"

Dinsdag verscheen de aflevering met Nando op tv, in de serie heet hij Pim. Samen met zijn ouders had hij stiekem eerder al gekeken via Videoland. Dinsdag zat hij klaar voor de buis met zijn woonbegeleiders.

“Ik heb ontiegelijk veel reacties gehad! Sommige collega’s zeiden: ‘We hebben je gezien, je zit nu in de showbizz!’ En het filmpje dat GTST online heeft gezet, is al 350.000 keer bekeken.”

Maar Nando is voorlopig nog niet klaar. Ook op 23 februari is hij te zien in de serie en later in april nog eens. De scriptschrijvers bepalen de komende tijd of Nando in de serie zal blijven.

Hij heeft nu nóg een droom die hij wil verwezenlijken. Meespelen in de muzikale vertaling van het paasverhaal: The Passion, het liefste als de verteller. Hij weet ook al hoe hij dit wil bereiken. “Door écht in mezelf te geloven, vertrouwen te hebben en overal te roepen dat ik het heel graag wil.”

Bekijk hieronder het fragment met Nando in GTST:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.