Jacht op loverboy van dochter eindigt in mishandeling, taakstraf voor vader

4 februari 2022 om 15:40 • Aangepast 5 februari 2022 om 10:25
nl
Een man uit Oss heeft in oktober 2020 op de loverboy van zijn 15-jarige dochter gejaagd, maar uiteindelijk een andere man mishandeld. De rechtbank in Den Bosch heeft hem daarom een taakstraf van 150 uur opgelegd. Hij krijgt ook twee maanden voorwaardelijke celstraf, die hij moet uitzitten als hij opnieuw in de fout gaat. Twee andere mannen kregen van de rechter dezelfde straf opgelegd.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De Ossenaar hoorde van zijn dochter dat ze was misbruikt en werd afgeperst door en man. Hierop besloot hij de vermeende dader in de val te lokken.

Wilde achtervolging
Samen met de politie besloot de vader de man in de val te lokken, door hem namens het meisje geld en nephorloges aan te bieden. Ze hadden de volgende dag afgesproken en dan zou de politie hem arresteren.

Toen de loverboy opeens aangaf dat hij iemand anders naar Oss zou sturen en dat die er al eerder zou zijn, besloot de vader er samen met twee vrienden zelf op uit te trekken. Op een parkeerplaats wachtten ze de man op. Er ontstond een wilde achtervolging die eindigde in een botsing en een vechtpartij.

'Burgerplicht'
Het Openbaar Ministerie (OM) neemt het de vader en zijn vrienden kwalijk dat ze voor eigen rechter hebben gespeeld. Een van hen gaf aan dat hij dat heel anders ziet. "Ik zie het als mijn burgerplicht. Het is belachelijk dat we hier zitten", zei hij eerder.

Naar de loverboy loopt nog een onderzoek. Het meisje heeft aangifte tegen hem gedaan, zei haar vader eerder. De verdachte is een bekende van de politie en werd al eerder in verband gebracht met zedenzaken.

LEES OOK: Vader jaagt op loverboy dochter, taakstraf geëist

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.