Zoektocht naar mysterieus vliegtuigje: 'Hij wil haar heel graag terug'

6 februari 2022 om 13:01 • Aangepast 7 februari 2022 om 10:02
nl
Veel Brabanders speuren mee naar het antwoord op de vraag die ons sinds zaterdag bezighoudt: wie is Ingeborg en waarom zou ze iemand moeten vergeven? Het vliegtuigje met het spandoek werd in eerste instantie gespot boven Breda. Maar er komen hints vanuit de hele provincie en zelfs daarbuiten. Tot Zeeland aan toe.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Op veel plekken werd het vliegtuigje gespot. Vanuit Breda, Etten-Leur, Hoogerheide, Oosterhout en Nispen komen berichten dat mensen het spandoek voor Ingeborg hebben gezien. Maar ook vanuit Hank, Veenendaal, Dordrecht, Hulst en Apeldoorn zeggen mensen dat ze het vliegtuigje hebben gespot. En er melden zich opvallend veel Ingeborg-en, maar allemaal met de boodschap: 'dit kan niet voor mij zijn'.

"Mijn telefoon is gisteren ontploft! Meer mensen dachten dat ik het was."

De meest concrete tip is een anonieme, in de mailbox van Omroep Brabant. Een Patrick uit Dordrecht zou dit voor zijn Ingeborg hebben geregeld. Het stel komt oorspronkelijk uit Breda komen en is getrouwd in het stadion van NAC.

Het klinkt plausibel en na enig zoeken komen we met deze Patrick in contact. Maar helaas: "Ik was het echt niet", zegt hij lachend aan de telefoon. "Maar mijn telefoon is gisteren ontploft! Meer mensen in mijn omgeving dachten dat ik het wel eens geweest zou kunnen zijn." Maar Patrick en zijn Ingeborg hebben het leuk met elkaar.

"Ik weet niet of het nog goedkomt."

Tussen alle berichten die binnenkomen, zitten er nog twee die opvallen. Twee mensen zeggen te weten dat het hier om een Ingeborg uit Hulst gaat, in het zuiden van Zeeland. We nemen contact op met deze tipgevers, maar veel kunnen ze niet kwijt. "Dit koppel is sinds enkele weken uit elkaar", weet de een. "En hij wil haar heel graag terug."

De ander zegt dat de Ingeborg in kwestie liever niet wil reageren. Maar: "Ik kan wel zeggen dat het een gewaagde actie is. En dat de spijtbetuiging positief ontvangen is. Ik weet niet of het nog goed komt, want dat is een ander verhaal."

Heb jij het vliegtuigje ook gezien of weet je meer? Mail naar Omroep Brabant, we horen het graag.

LEES OOK: Mysterieus vliegtuigje gezien door veel mensen: zal Ingeborg hem vergeven?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.