Man achter mysterieus vliegtuigje voor Ingeborg meldt zich: 'Ben schuldig'

6 februari 2022 om 21:16 • Aangepast 7 februari 2022 om 12:00
nl
De zoektocht naar het verhaal achter het mysterieuze vliegtuigje voor Ingeborg is zondagavond tot een einde gekomen. Een man heeft zich bij Omroep Brabant gemeld en vertelt dat Ingeborg de liefde van zijn leven is. Hij heeft het vliegtuigje voor haar laten opstijgen na een flinke ruzie. De twee zouden uit elkaar zijn.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Veel Brabanders speurden al sinds zaterdag mee naar het antwoord op de vraag: wie is Ingeborg en waarom zou ze iemand moeten vergeven? Het vliegtuigje met het spandoek werd in eerste instantie gespot boven Breda. Al snel kwamen tientallen tips binnen over andere plekken vanuit waar de boodschap voor Ingeborg te zien was. Zo zagen mensen die boven Etten-Leur, Hoogerheide, Hank, Oosterhout en Nispen. Ook buiten onze provincie zagen mensen het vliegtuigje, bijvoorbeeld in Veenendaal, Dordrecht, Hulst en Apeldoorn.

Veel Ingeborgen meldden zich zelfs bij Omroep Brabant, maar allemaal met dezelfde boodschap: "Dit kan niet voor mij zijn". Uiteindelijk kwamen er twee tips binnen van mensen die zeggen te weten dat het om een Ingeborg uit Hulst gaat, in het zuiden van Zeeland. "Dit koppel is sinds enkele weken uit elkaar", weet de een. "En hij wil haar heel graag terug."

"Zij is en was de liefde van mijn leven."

Dat verhaal lijkt te kloppen. De liefde van Ingeborg uit Hulst mailde Omroep Brabant zondagavond om te vertellen dat hij de 'schuldige' is voor het laten opstijgen van het vliegtuigje. Hij wil anoniem blijven en doet in het kort zijn verhaal. "Zij is en was de liefde van mijn leven. In de zestien jaar dat we samen zijn, hebben we zo veel meegemaakt", schrijft de man in kwestie.

Het verhaal is niet eenvoudig uit te leggen, vervolgt hij. Door werkdruk zou hij er te weinig voor haar zijn geweest in een zware periode. "We hebben veel obstakels gekend en samen overwonnen. En op een dag is dat ruwweg uit elkaar getrokken door mij. Met opgekropte frustratie is er een ruzie ontstaan en heb ik vele verkeerde dingen gezegd. Mijn spijt is groot."

"Mijn spijt is wel duidelijk overgekomen, iets meer dan verwacht zelfs."

Om te laten zien hoeveel het hem spijt, zou hij het vliegtuigje met spandoek hebben laten rondvliegen. "Ik heb haar laten zien wat zij voor mij betekent en dat ik oprecht spijt heb van de fouten die ik heb gemaakt. Dat is wel duidelijk overgekomen, iets meer dan verwacht zelfs." Hier wil de man het verder bij laten. "Wat ze nu nodig heeft, is rust."

Het is nog steeds de vraag of Ingeborg hem heeft vergeven. Volgens een tweede tipgever wil Ingeborg niet reageren op de actie, maar zou de spijtbetuiging wel positief zijn ontvangen. "Ik weet niet of het nog goed komt, want dat is een ander verhaal", aldus de tipgever.

LEES OOK:

Zoektocht naar mysterieus vliegtuigje: 'Hij wil haar heel graag terug'

Mysterieus vliegtuigje gezien door veel mensen: zal Ingeborg hem vergeven?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.