Video

Vuurwerkaanslag op restaurant Roosendaal, bewakingsbeelden verspreid

7 februari 2022 om 18:15 • Aangepast 8 februari 2022 om 08:47
nl
Restaurant Cizbiz Köfte aan de Rembrandtgalerij in Roosendaal was zondag in alle vroegte voor de derde keer dit jaar het doelwit van een aanslag met zwaar vuurwerk. Bureau Brabant heeft bewakingsbeelden waarop de dader drie keer is te zien. Wie herkent deze dader?
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Zondagochtend rond halfzeven was er bij restaurant Cizbiz Köfte een enorme klap te horen. Iemand had zwaar vuurwerk door de ruit naar binnen gegooid, vermoedelijk was er eerst met een steen een gat in het raam gegooid. De voorkant van het restaurant raakte flink beschadigd. Door de luchtdruk klapte er aan de achterkant zelfs een raam uit en er ontstond brand.

Zwaar vuurwerk ontploft bij Roosendaals restaurant (Beeld: Bureau Brabant)
Zwaar vuurwerk ontploft bij Roosendaals restaurant (Beeld: Bureau Brabant)

Het restaurant was voor de derde keer het doelwit van een aanslag. De eerste keer werd er in de nacht van 2 op 3 januari een poging gedaan. Een dader plakte het vuurwerk tegen het raam. Hij ging ervandoor omdat bewoners het in de gaten hadden en hem achterna gingen. De man wist te ontkomen.

Dezelfde methode werd op donderdag 13 januari gebruikt. Dit keer ontplofte het vuurwerk wel en sloeg een flink gat in de ruit en dat zorgde voor veel schade aan het restaurant.

Op bewakingsbeelden van de drie aanslagen is de aanslagpleger te zien. Zo droeg de dader twee keer donkere kleding en had hij een capuchon over zijn hoofd getrokken. Bij de tweede aanslag droeg hij een blauw trainingspak met daaronder witte sneakers.

De politie wil weten wie er achter de aanslag zit en wat het motief is. Volgens de politie heeft de eigenaar geen conflicten.

LEES OOK:
Restaurant in Roosendaal voor de derde keer doelwit van aanslag

Eigenaar van restaurant na vuurwerkaanslag: 'Ik ben nu wel een beetje bang'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.