Do zegt dat 6 mannen over haar grenzen zijn gegaan: 'Ook Jeroen Rietbergen'

12 februari 2022 om 12:25 • Aangepast 14 februari 2022 om 11:10
nl
Zangeres Do (40) uit Valkenswaard is meerdere malen het slachtoffer geweest van grensoverschrijdend gedrag. Ze vertelt in een interview met het NRC dat bandleider Jeroen Rietbergen ook dingen met haar heeft gedaan die niet door de beugel kunnen.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

Na een uitgebreide brief gericht aan Talpa-baas John de Mol doet Do nu nog een boekje open in het NRC. Zo vertelt ze dat gedurende haar carrière in de muziekindustrie zeker zes mannen over haar grenzen heen zijn gegaan. Een van die mannen is de bandleider van The Voice of Holland, Jeroen Rietbergen, die meerdere malen is beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

Twintig jaar geleden zou de voormalig bandleider van The Voice of Holland haar op een ongepaste manier hebben behandeld. Volgens de zangeres was er daarbij geen sprake van een machtsverhouding omdat zij Rietbergen inhuurde.

"Een zedendelinquent geef je geen carte blanche."

Toch liet ze het er niet bij zitten en heeft ze hem aangesproken op zijn gedrag. Daarna heeft hij haar nooit meer op ongepaste wijze behandeld.

Do reageert in de brief aan John de Mol, die ze ook op Instagram deelde, wel geschokt op het besluit om Rietbergen met een waarschuwing weg te laten komen. "Een zedendelinquent geef je geen carte blanche", schrijft ze.

De zangeres deed nooit aangifte, ook niet tegen de andere vijf mannen die haar grenzen overschreden. Jaren later overweegt Do toch aangifte te doen omdat er volgens haar ook sprake is van aanranding door een van die mannen.

In de open brief aan John de Mol spreekt ze haar afschuw uit over de manier waarop slachtoffers worden behandeld. "Het is misselijkmakend dat kandidaten die denken dat ze in een vertrouwde omgeving zijn, zo misbruikt worden door een stel smerige, omhooggevallen machtsmisbruikende schooiers."

"Ik kom uit een generatie die een olifantenhuid heeft gekweekt."

Zelf zegt ze op Instagram dat ze mans genoeg is geweest om zich er tegen te weren. "Ik kom uit een generatie die een olifantenhuid heeft gekweekt." Toch krijgt ze niet alleen lovende reacties op het feit dat ze naar buiten treedt. "Waarom nu pas?", vraagt iemand zich af op Facebook.

LEES OOK:

M erendeel Brabanders vindt het terecht dat The Voice is stopgezet

'Aangifte Brabantse Voice-deelneemster tegen regisseur voor aanranding'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.