Merendeel Brabanders vindt het terecht dat The Voice is stopgezet

16 januari 2022 om 23:11 • Aangepast 17 januari 2022 om 10:34
nl
Het merendeel van de Brabanders vindt het helemaal terecht dat The Voice of Holland is gestopt. Het RTL-programma is voorlopig van de buis gehaald na berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik tegenover deelnemers. Uit een poll van Omroep Brabant blijkt dat ruim 56 procent dat helemaal terecht vindt.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

In totaal stemden 9.800 Brabanders op onze poll. 35 procent van de stemmers vindt dat er eerst moet worden uitgezocht wat er precies is gebeurd. Bijna zes procent vindt dat de beschuldigingen los staan van het programma en vier procent vindt dat ze niet hadden hoeven stoppen, omdat het iets uit het verleden is.

Meerdere personen
De zaak kwam aan het licht na onderzoek van BNNVARA-programma BOOS. Zij zenden donderdag via YouTube een aflevering uit over het wangedrag van meerdere personen binnen The Voice, waaronder bandleider Jeroen Rietbergen.

Hij heeft inmiddels toegegeven dat hij over de schreef is gegaan. Tegen coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat. Zelf zegt hij onschuldig te zijn en mee te werken aan het onderzoek.

Brabantse deelnemers
Sinds de onthullingen is de beerput open. Jurylid Anouk wil geen onderdeel meer uitmaken van ‘deze corrupte bende’ en sponsoren T-Mobile en Lidl trokken zich terug.

Vanuit Brabant is het stil. Ook al telt onze provincie verschillende deelnemers en zelfs prijswinnaars.

  • In 2021 deed Nienke Fitters uit Loon op Zand mee aan The Voice. De zingende stewardess schopte het tot de finale met haar coach Ali B.
  • De destijds 17-jarige zangeres Irene Dings uit Maarheeze strandde vlak voor de halve finale in 2019. Ze maakte deel uit van team Anouk.
  • De meiden van O’G3NE uit Fijnaart wonnen in 2014 de talentenjacht. Ze zaten bij het team van Marco Borsato. Borsato ligt al een tijdje onder vuur, maar de eerdere beschuldigingen aan zijn adres zouden los staan van de huidige gebeurtenissen bij The Voice.
  • Pleun Bierbooms uit Nuenen won in 2017 The Voice en kreeg naast een platencontract ook haar rijbewijs cadeau. Niet van RTL maar van haar coach Waylon.
  • Melissa Janssen (destijds 18 jaar) uit Eindhoven streed in 2016 voor de titel. Ze zat in team Borsato en viel af in de halve finale. Dave Vermeulen (bekend als 'de rocker van de Blokker') uit Helmond, ging wel door naar de finale en behaalde uiteindelijk een tweede plaats in The Voice.

Geen reactie
Omroep Brabant heeft een aantal oud-deelnemers om een reactie gevraagd op de commotie rondom The Voice of Holland. Zij hebben niet gereageerd op ons verzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.