Video

Motor geveild van levensgevaarlijke snelheidsduivel op de A16

14 februari 2022 om 08:33 • Aangepast 15 februari 2022 om 08:33
nl
De in beslaggenomen motor van de man die in de zomer van 2020 in slechts elf minuten van Breda naar Rotterdam scheurde, is geveild door de Dienst Domeinen. De nieuwe eigenaar betaalde 9037 euro voor de BMW S1000RR. Dat meldt Autoblog.nl.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De snelheidsduivel racete samen met een andere motorrijder met 250 kilometer per uur over de A16 en haalde daarbij extreem gevaarlijke stunts uit. Ook plaatsten ze een video van hun rit op internet.

De twee reden links en rechts inhalend, slalommend en zeer dicht achter andere auto’s. Een ritje Rotterdam-Breda duurt normaal gesproken een kleine veertig minuten.

De videobeelden gingen viraal. Ook de politie zag de beelden en ging naar de mannen op zoek. Meerdere tips van getuigen leidden tot hun arrestaties. De motoren werden in beslag genomen en de BMW is nu dus geveild.

Wachten op privacy instellingen...

De 24-jarige inwoner van Rotterdam en 22-jarige man uit Waddinxveen kregen allebei twee weken celstraf. Ook mogen ze de komende vijf jaar niet op een motorfiets rijden. Justitie eiste een jaar cel, hij noemde het gestunt 'poging tot doodslag'.

Wat er met de Yamaha-motor van de andere snelheidsduivel is gebeurd, is onduidelijk.

LEES OOK: In elf minuten van Breda naar Rotterdam: twee weken cel voor motorrijders

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.