Ireen Wüst moet op ploegenachtervolging genoegen nemen met brons

15 februari 2022 om 09:28 • Aangepast 15 februari 2022 om 14:36
nl
Ireen Wüst is het dinsdag in Peking niet gelukt voor de zevende keer in haar imposante carrière olympisch goud te veroveren. Op de ploegenachtervolging slaagde de schaatsster uit Goirle er met haar ploeggenoten Irene Schouten en Antoinette de Jong niet in de finale te bereiken. Uiteindelijk moest het Nederlandse trio genoegen nemen met brons.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Nederland was in de strijd om het brons te sterk voor de Russinnen. Het goud ging naar Canada nadat de Japanse Nana Takagi in de laatste bocht van de finale onderuit ging.

De Nederlandse schaatssters hadden zich met Wüst in de gelederen zaterdag met de derde tijd geplaatst voor de halve finales. Het trio was toen ruim drie seconden langzamer dan Japan en Canada. Dinsdag In de halve finale stuurde bondscoach Jan Coopmans met Wüst, Schouten en De Jong exact dezelfde ploeg het ijs op. In de strijd om brons moest Antoinette de Jong vervolgens het veld ruimen. Marijke Groenwoud nam haar plek in.

Het brons op de ploegenachtervolging betekent wel de dertiende olympische medaille voor Wüst. Donderdag komt zij in Peking nog in actie op de 1000 meter.

Wachten op privacy instellingen...

'Als team moet het beter'
Irene Schouten gaf na afloop aan dat er wat moet veranderen. "We zijn in Nederland individueel heel goed, maar als team moet het beter. Ik hoop stiekem dat we hiervan leren en dat er in de toekomst meer aandacht aan wordt besteed. Er moet meer op getraind worden en de bond moet er strenger op zitten", zei ze.

Ireen Wüst was het daarmee eens. "Er moet wel iets komen van een toekomstplan waarin meer duidelijk is. Bijvoorbeeld vaker samen trainen. Maar het was nu zeker niet zo slecht als het eruit zag."

Wachten op privacy instellingen...

Mannen vierde
De Nederlandse mannen haalden in Peking géén medaille op de ploegenachtervolging. In de strijd om brons verloor het trio bestaande uit Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker van de Verenigde Staten. De Nederlandse mannen waren bijna drie seconden langzamer.

Het goud ging naar Noorwegen en de Russen veroverden zilver.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.