Liveblog

112-nieuws: auto rolt kanaal in • fietser gewond na botsing met vrachtwagen

16 februari 2022 om 17:31 • Aangepast 17 februari 2022 om 09:50
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.57

Dit liveblog is gesloten.

20.57

Auto rolt kanaal in

Een auto is woensdagavond het kanaal aan de Dongenseweg in Tilburg ingerold. Een man had zijn auto daar geparkeerd op een trailerhelling, maar was vermoedelijk de handrem vergeten. Hij ging een rondje wandelen en toen hij terugkwam, zag hij zijn auto in het water drijven. Hulpdiensten, onder wie de brandweer en duikers, rukten massaal uit, maar ze zagen al snel dat er niemand in de auto zat. Een berger heeft samen met de brandweer kabels aan de auto gemaakt en die zo uit het water getrokken.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
19.43

Agenten belanden met klapband op vluchtstrook tijdens spoedrit

De wijkagenten van Heusden reden woensdagavond met spoed op de A59 naar een voertuig met pech dat gevaarlijk zou staan. Onderweg kregen ze zelf een klapband, waarna ze op de vluchtstrook belandden en moesten wachten op een takelwagen. "Gelukkig reden we niet op hoge snelheid wat heel anders had kunnen aflopen", schrijven de wijkagenten.

Wachten op privacy instellingen...
19.17

Politie zoekt kattenmishandelaars

De politie is op zoek naar getuigen van kattenmishandelingen. Begin deze maand zijn meerdere katten mishandeld in de omgeving van Plein 1940 in Zevenbergschen Hoek. Mensen met meer informatie wordt gevraagd de politie 144 te bellen.

19.15

A58 en A2 weer vrij

De A58 in beide richtingen en de A2 richting Maastricht zijn weer vrij. Eerder op de dag kreeg verkeer daar te maken met ruim een uur vertraging, vanwege ongelukken die waren gebeurd. De files zijn inmiddels verdwenen.

18.45

Politie vindt 200 lachgascilinders in auto

Wachten op privacy instellingen...
18.31

Ook op A2 ruim een uur vertraging

Wachten op privacy instellingen...
17.33

Flinke vertraging op A58 na ongeluk

Op de A58 van Breda naar Eindhoven heeft verkeer bij Tilburg te maken met een vertraging van bijna anderhalf uur. De rechterrijstrook is dicht, vanwege een ongeluk. Ook in de andere richting, van Eindhoven naar Tilburg, is de rechterrijstrook dicht. Verkeer moet daar rekenen op ruim twintig minuten vertraging.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/Twitter.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/Twitter.
17.26

Fietser gewond in Oijen

Een fietser is op de Bernhardweg in Oijen gewond geraakt bij een botsing met een vrachtwagen. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren. De politie doet daar onderzoek naar.

15.35

Flinke vertraging op A27

Op de A27 van Breda richting Gorinchem staat bij Raamsdonksveer bijna een uur vertraging. De rechterrijstrook is daar dicht, vanwege een ongeluk met een vrachtwagen. Verkeer moet omrijden via Dordrecht (A59, A16, A15).

12.30

Gemaskerde overvallers bedreigen medewerkers bedrijf Moerdijk

Het onderzoek naar de overval dinsdagavond op een recyclingbedrijf in Moerdijk is in volle gang, zo laat de politie woensdag weten. Er waren op het moment van de overval, rond elf uur, meerdere medewerkers in het bedrijf aanwezig. Zij werden door minstens twee gemaskerde mannen bedreigd. Voor de overval is nog niemand aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
12.00

Acht mannen aangehouden na ruzie

Acht mannen zijn dinsdagnacht aangehouden bij een huis aan de Voltastraat in Roosendaal. De acht hadden zich daar rond middernacht verzameld vanwege een zakelijke ruzie met de bewoners van het huis, zo meldt de politie. De mannen bedreigden de bewoners verbaal.

Agenten die naar het huis kwamen stuurden de mannen in eerste instantie weg. Even later alarmeerden de bewoners de politie opnieuw omdat de situatie dreigde te escaleren. Er was een ruit ingegooid, de mannen werden steeds agressiever en dreigden het huis binnen te willen komen. Mogelijk had een van hen ook een vuurwapen op zak, zo laat de politie vanochtend weten. Uiteindelijk zijn de mannen allemaal aangehouden. Ze zitten vast en worden vandaag verhoord.

11.15

Politie onderzoekt mogelijke poederbrief bij bedrijf in Oss

Bij een bedrijf aan de Obrechtstraat in Oss is een verdachte brief bezorgd, het zou gaan om een poederbrief. Dat meldt een 112-correspondent. Het bedrijf is gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw waarin onder meer een orthodontist, tandarts, podotherapeut, makelaar en gerechtsdeurwaarderskantoor zitten.

Bij welk bedrijf de brief met daarin een poederachtige substantie precies werd ontvangen, is niet duidelijk. De politie en brandweer zijn begonnen met een onderzoek naar de inhoud en herkomst van de brief. Het gebouw was tijdens het onderzoek gewoon open voor bezoekers.

10.30

Ongeluk met zeker vier auto's op A4 bij Hoogerheide

Door een ongeluk op de A4 bij Hoogerheide is de weg tussen Steenbergen en Hoogerheide dicht. Verkeer richting het zuiden wordt over de vluchtstrook geleid. Bij het ongeluk zijn in elk geval vier auto's betrokken.

Wachten op privacy instellingen...
09.30

17-jarige bromfietsdief op heterdaad betrapt

De politie heeft vannacht rond een uur in Tilburg een 17-jarige bromfietsdief op heterdaad betrapt. Dat gebeurde na een tip van een getuige. De jongen was op de Oude Markt aan de slag met een slijptol.

Wachten op privacy instellingen...
08.45

Inbrekers ingerekend dankzij hulp alerte buurtbewoners

Dankzij de hulp van alerte buurtbewoners heeft de politie gisteren in Hank drie inbrekers kunnen inrekenen. Een buurtbewoners zette rond vijf uur 's middags de auto van de verdachten klem, zijn vrouw waarschuwde de politie en twee voorbijgangers in een auto hielpen agenten die ter plekke kwamen uiteindelijk letterlijk op weg door hen een lift te geven.

De drie verdachten konden door de gezamenlijke actie worden aangehouden. Ze zitten nog vast, zo laat de politie vanochtend weten.

LEES OOK: Inbrekers gepakt met hulp van buurtbewoners, vluchtauto klemgezet

Wachten op privacy instellingen...
08.40

Ongeluk op A58 zorgt voor vertraging

Een ongeluk met meerdere auto's zorgt iets na halfnegen voor vertraging op de A58 in de richting Breda. Bij Etten-Leur is de weg dicht. Het verkeer kan via de af- en toerit langs de plek van het ongeluk rijden. Je moet rond kwart voor negen rekening houden met zo'n kwartier vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
06.40

Fietser zwaargewond bij aanrijding in Tilburg

Een fietser is woensdagochtend rond halfzes zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Schepersdijk. Het slachtoffer wilde de Theseusstraat oversteken toen hij geraakt werd door een Belgische vrachtwagenchauffeur. Die zag de fietser te laat. Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen. De fietser is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

00.07

Overval bij bedrijf in Moerdijk

Bij het bedrijf Jansen Schredder Recycling aan de Oostelijke Randweg op industriegebied Moerdijk vond dinsdagavond rond middernacht een overval plaats. Hierbij zouden volgens een 112-correspondent meerdere daders betrokken zijn. Wat er is buitgemaakt, is niet naar buiten gebracht. Bij de overval zou niemand gewond zijn geraakt.

Bij de overval in Moerdijk zouden meerdere daders betrokken zijn (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Bij de overval in Moerdijk zouden meerdere daders betrokken zijn (foto: Christian Traets/SQ Vision).
22.30

Flinke rookschade na brand in villa Duizel

In een vrijstaande villa aan de Ganzestaartsedijk in Duizel woedde dinsdagavond brand. Het vuur brak uit op de eerste etage van het huis. Volgens een 112-correspondent waren er eerder die dag werkzaamheden aan de villa verricht. Hoewel het vuur snel onder controle was, is er veel rookschade.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!